Διανομή τροφίμων, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής».

Μοιραστείτε το Άρθρο

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

14-04-2016 

Από τον Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας:

Διανομή τροφίμων και προϊόντων καθαριότητας, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

Διανομή τροφίμων, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» 4

Ολοκληρώθηκε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης η δωρεάν διανομή τροφίμων (φακές, φασόλια, μακαρόνια, ελαιόλαδο) και προϊόντων καθαριότητας (σκόνη πλυντηρίου, οδοντόκρεμα), στους δημότες, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».

Η διανομή έγινε στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από συνεργεία του Δήμου, με την συνδρομή της Π.Ε. Πιερίας, εθελοντών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, της οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη, της Κουζίνας Αλληλεγγύης, της Δομής Αλληλεγγύης Κατερίνης, καθώς και εθελοντών όλων των φορέων που συμμετέχουν στην κοινωνική σύμπραξη.

Διανομή τροφίμων, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» 2

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD. Στο πλαίσιο αυτό, διατέθηκαν στις 2.500 δικαιούχες οικογένειες του Δήμου, οι ποσότητες που αναλογούν, ενώ μέρος τους, θα διανεμηθεί και σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Παντοπωλείων.

Διανομή τροφίμων, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» 1

Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, σε δήλωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Κατερίνης μέσω της  επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόνωσης και ανακούφισης όσων δημοτών μας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση. Η συνδρομή αυτή, στους συνανθρώπους μας, αποτελεί για μας ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Oι ωφελούμενοι οι οποίοι είχαν πιστοποιηθεί, προγραμματισμένα, με τάξη  και χωρίς να ταλαιπωρηθούν παρέλαβαν το τρέχον διήμερο, σειρά προϊόντων σε ποσότητα ανάλογη με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους, έτσι όπως έχει εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής τους. Όπως γνωρίζετε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών ακραίας φτώχειας μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας, καθώς και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού».

Διανομή τροφίμων, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» 3

Αξίζει να επισημανθεί, ότι και αυτή τη φορά η προσέλευση των δικαιούχων δημοτών ήταν ικανοποιητική. Η διαδικασία διανομής κύλησε και ολοκληρώθηκε ομαλά, καθώς  για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παρέλαβαν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.

Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.

 

www.Pieria.tv 


Μοιραστείτε το Άρθρο