Διανομή Τροφίμων της Ε.Ε. σε Δικαιούχους Πολίτες των Δήμων, με… Ερωτηματικά!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (26-04-2021).

 

Συχνά-πυκνά οι Δήμοι της Χώρας μοιράζουν τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δωρεάν σε δικαιούχους πολίτες. Είναι μια κίνηση ανακούφισης για τους οικονομικά αδύναμους και επόμενο είναι ότι συγχαίρουμε και ευχαριστούμε γι’ αυτό τους Δήμους και την Ε.Ε.! Όμως…

Κάποια προϊόντα διανομής, από τον Δήμο Κατερίνης, εγείρουν, από πολίτη που απευθύνθηκε στην Pieria.tv, ερωτήματα ως προς την προέλευση τους και την διατροφική τους αξία.

Ωσάν να μην υπάρχουν Ελληνικά προϊόντα” μάς λέει ο κύριος Δημήτρης, “βλέπουμε στα πακέτα διανομής και προϊόντα ξένων χωρών“.

Για παράδειγμα:

Γάλατα μακράς διάρκειας με χώρα προέλευσης την ΟΥΓΓΑΡΙΑ.

Όσπρια (Φακές, Φασόλια) με χώρα προέλευσης ο ΚΑΝΑΔΑΣ και Ρύζι ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Μέλι Ανθέων με χώρες συγκομιδής την… ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και την ΚΙΝΑ.

Κρέας Βοδινό με χώρα προέλευσης την… ΠΟΛΩΝΙΑ. (Σημ.: Όσο και να το βράζεις ή να το ψήνεις, επισημαίνει ο κύριος Δημήτρης, είτε τρώς κρέας είτε λάστιχο καουτσούκ, είναι ένα και το αυτό. Κοινώς ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ)!!!

Κρέας Χοιρινό (Σπάλα) με χώρα προέλευσης την… ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

Εφόσον διανέμονται τρόφιμα στην Ελλάδα, καλό θα ήταν να είναι όλα Ελληνικής προέλευσης ενισχύοντας την Ελληνική οικονομία και τους επιχειρηματίες. Δεν υπάρχουν άραγε Ελληνικά προϊόντα και προτιμούνται του Καναδά, της Κίνας και άλλων χωρών;

Πέραν τούτων διανεμήθηκαν μήλα και πατάτες. Δυστυχώς όμως οι πατάτες ήσαν μέσα σε υγρασία και πολλές σάπιες (χαλασμένες) με συνέπεια να μην είναι βρώσιμες ή τουλάχιστον να εφιστάται η προσοχή του καταναλωτή για τις εν λόγω πατάτες, με Ελληνική αυτή την φορά προέλευση (Νευροκοπίου).

Τα μήλα αυτή την φορά ήταν σε καλή κατάσταση, δημοσιεύω όμως μήλα από την προηγούμενη διανομή στην Κατερίνη, όπως τα φωτογράφησα από δικαιούχο πολίτη.

Σεβασμός κύριοι της Ε.Ε. στον καταναλωτή και αδύναμο οικονομικά πολίτη όταν του προσφέρετε βοήθεια. Να είναι τουλάχιστον ανεκτικής κατηγορίας εάν όχι πρώτης, εφόσον διαφημίζεστε για την προσφορά σας. Το ίδιο και οι Δήμοι της χώρας να προσέχουν την ποιότητα της προσφοράς που λαμβάνουν από την Ε.Ε. για διανομή στους δικαιούχους δημότες.

Εννοείται πως, δίχως ίχνος «ισοπέδωσης» επαναλαμβάνω ότι όλο αυτό «είναι μια κίνηση ανακούφισης για τους οικονομικά αδύναμους και επόμενο είναι ότι συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους Δήμους και την Ε.Ε.». Επιμένουμε όμως ΕΛΛΗΝΙΚΑ, και όχι Κινέζικες, Καναδικές, Ουγγρικές, Βουλγάρικες, Πολωνικές και Ολλανδικές τροφές.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο