ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ 72η ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(04/02/2018)

 

Κόντρα στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων που επιβαρύνουν καθημερινά τά νοικοκυριά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 η διανομή 19 τόνων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε 830 οικογένειες από την Πιερία.

Η παραγγελίες έγιναν διαδικτυακά και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας φρόντισε για την ομαλή εξυπηρέτηση των παραληπτών. Το πρωϊνό τής Κυριακής στον χώρο στάθμευσης των Δικαστηρίων τής Οδού Φλέμινγκ, ήταν κερδοφόρο και για τις δυό πλευρές. Τόσο για τους καταναλωτές που προμηθεύτηκαν το ελαιόλαδο στην τιμή των 22,5 € ανά πεντόλιτρο, σε τενεκεδένια συσκευασία, όσο και για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ριζόμυλου Μεσσηνίας, ο οποίος μέσα σε τρείς ώρες διέθεσε και τους 19 τόνους ελαιολάδου αποκομίζοντας συνολικά 85.000 ευρώ σε μετρητά, σε αντίθεση με τους μεσάζοντες εμπόρους που πληρώνουν 12μηνη επιταγή αμφιβόλου εισπράξεως εφόσον κάποιες φορές είναι ακάλυπτη.

Σύμφωνα με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, «το ελληνικό κράτος εισέπραξε περίπου 10.000 ευρώ ΦΠΑ ενώ οι πολίτες της Πιερίας προμηθεύτηκαν ένα αγροτικό προϊόν άριστης ποιότητας σε πολύ χαμηλή τιμή και εξοικονόμησαν περισσότερα από 30.000 Ευρώ, χρήματα τα οποία θα μείνουν στον τόπο μας και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία».

Δείτε το φωτορεπορτάζ

www.Pieria.tv

©2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο