Διαχειριστικό έλεγχο ανά διετία ζητά ο Δήμαρχος Κατερίνης. Δεν ολοκλήρωσε όμως τον πολλά υποσχόμενο έλεγχο των ορκωτών λογιστών για τον απερχόμενο δήμαρχο!!!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (22-01-2021).

Φωτογραφία διαδικτύου

Με δελτίο τύπου που απέστειλε το γραφείο του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, ενημερώνει τους δημότες ότι, ο δήμαρχος αιτήθηκε διαχειριστικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την διαχείριση των οικονομικών τού Δήμου και αυτό εκλαμβάνεται ώς απάντηση σε διάφορα δημοσιεύματα που πιθανολογούν κακή διαχείριση των οικονομικών. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου γράφει τά εξής:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου.

Σε απάντηση των ανυπόστατων δημοσιευμάτων που διασπείρονται με ευκολία στην κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Κατερίνης, ζητά διαχειριστικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την περίοδο από 1-9-2019 που ανέλαβε καθήκοντα έως 31.12.2020.

Η περίοδος αφορά την πρώτη θητεία αντιδημάρχων και διοικήσεων Νομικών Προσώπων του Δήμου Κατερίνης και αυτό θα γίνεται στο τέλος κάθε θητείας των παραπάνω, μέχρι το τέλος της τετραετίας».

Αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει όμως, είναι η υπόσχεση και η δέσμευση του ιδίου του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου για τοποθέτηση ορκωτών λογιστών στον Δήμο όπου θα ελεγχθεί η οικονομική διαχείριση του τέως δημάρχου Σάββα Χιονίδη εφόσον παρατηρήθηκε έλλειμμα του Δήμου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε ο κύριος Κουκοδήμος. Παρότι στους πρώτους μήνες της θητείας του θα ολοκληρωνόταν ο επικείμενος έλεγχος, όπως έλεγε ως νέος δήμαρχος, αυτό δεν το είδαμε έως και σήμερα αρχές του 2021!!! Τί συνέβη;

  • Μήπως εφόσον ο τέως δήμαρχος Σάββας Χιονίδης είναι τώρα βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία -όπως και ο Κώστας Κουκοδήμος ανήκει στην ίδια παράταξη- κάπου «φρενάρει» ο έλεγχος αυτός;
  • Μήπως αδυνατεί ο νέος δήμαρχος να ολοκληρώσει τον έλεγχο;
  • Μήπως «πιέζεται» από υψηλά ιστάμενους στην μη ολοκλήρωση του;

Ερωτήματα θέτω που χρίζουν απαντήσεως, όχι στον δημοσιογράφο αλλά στους δημότες που τον ψήφισαν.

Τέλος, μας εγγυάται ο δήμαρχος ότι, και ο διαχειριστικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα έχει την κατάληξη (της μή ολοκλήρωσης) του ελέγχου των ορκωτών λογιστών για τον Σάββα Χιονίδη;

Οψόμεθα…

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…! «Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο