Δικογραφία σε αλλοδαπό για ληστεία με μαχαίρι σε σπίτι ηλικιωμένου στην Πιερία.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Ιούλιο σε σπίτι ηλικιωμένου στην Πιερία.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ατόμου που μαζί με δύο συνεργούς του με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρήματα μέσα από σπίτι ηλικιωμένο.

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της ληστείας που έγινε σε σπίτι ηλικιωμένου ημεδαπού σε περιοχή της Πιερίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου 2020.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, ο ανωτέρω αλλοδαπός, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μάσκες και φορώντας γάντια, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου, τον οποίο απώθησαν με τη χρήση σωματικής βίας και απείλησαν με μαχαίρι, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα και 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων διερευνάται.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο