ΔΙΧΩΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (24-05-2022).

 

Σε «αόρατα» σημεία βρίσκεται η Τροχαία Κατερίνης όπου και μοιράζει κλήσεις σε οχήματα που παρανομούν. Λυπάμαι να πώ ότι, στα τόσα χρόνια οδηγός, περίπου 40, πρώτη φορά βρέθηκα και εγώ σε αυτή την θέση να με σταματήσει όργανο της Τροχαίας δίδοντας μου κλήση για παράβαση του Κ.Ο.Κ.!

Περίπου στο σημείο της Νέας Χράνης Πιερίας, εχθές 23.05.2022 υπήρχε, μέσα σε στενό, περιπολικό της Τροχαίας. Με σταμάτησε, μου ζήτησε τα στοιχεία μου και έγραψε την κλήση. Για ταχύτητα όπως μου είπαν σήμερα στα γραφεία της Τροχαίας Κατερίνης όπου πήγα να τους δείξω το δίπλωμα οδήγησης εφόσον εχθές δεν το είχα μαζί μου ξεχνώντας το πορτοφόλι μου στο σπίτι. Σήμερα, ως καλός πολίτης, πήγα στον Δήμο Κατερίνης και πλήρωσα το πρόστιμο μου.

Θα μου πεί κάποιος, και δικαίως, γιατί αυτή η δημοσίευση εφόσον δίκαια τιμωρούμαι για μια παράβαση, έστω και την ΠΡΩΤΗ στην ζωή μου!

Έκανα και πάλι σήμερα την ίδια διαδρομή, από Κατερίνη προς το Κίτρος Πιερίας θέλοντας να «ανακαλύψω» έστω και μία πινακίδα ορίου ταχύτητας!

ΚΑΜΙΑ δεν υπάρχει σε όλη αυτή την διαδρομή, από Κατερίνη προς Κίτρος και αντίστροφα.

Κάποιοι αδιαφορούν φαίνεται να τοποθετήσουν τις απαραίτητες πινακίδες ορίου ταχύτητας, λές και… «συμφέρει» να μην υπάρχουν για να μπερδεύονται οι οδηγοί.

Τις μόνες πινακίδες που «σχεδόν» παρατήρησα, είναι από Κίτρος προς Κατερίνη, όπου και η μία γράφει «SLOW – ΑΡΓΑ» και βρίσκεται μέσα σε φυλλωσιές όπου είναι αδύνατον να την δεί οδηγός.

Η δεύτερη πρίν την Νέα Χράνη με την ένδειξη 50, στην γνωστή στροφή του χωριού και μόνο για το σημείο εκείνο! ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ στο 20 και πλέον χιλιόμετρα διαδρομής.

Το ερώτημα μου είναι, υποχρεούται η αρμόδια υπηρεσία να τοποθετεί πινακίδες οδικής κυκλοφορίας στους δρόμους ή όχι; Εάν δεν υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες μπορεί να επιβληθεί οποιοδήποτε πρόστιμο; Πώς θα ξέρει ο οδηγός ότι «παρανομεί»; Ποιο είναι το όριο ταχύτητας όταν δεν βλέπεις απαγορευτικές πινακίδες για όριο ταχύτητας;

Δεν δίνω συνέχεια στο θέμα εφόσον αποδέχθηκα την «παράβαση» μου και την πλήρωσα. Τα εισαγωγικά στην «παράβαση» είναι διότι ούτε κάμερα ταχύτητας υπήρξε στο σημείο ούτε μου υπέδειξαν την ταχύτητα μου, απλά με έγραψαν και εγώ υπέγραψα.

Καλή συνέχεια στα παιδιά της Τροχαίας, και καλά… κέρδη!!!

 

©www.Pieria.tv – 2022

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο