ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟ 20ετίας ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(15-07-2019)

 

«Ουδέν θαυμαστόν» με τον Δήμο Κατερίνης!!!

Προσφάτως, η νέα διοίκηση τού Δήμου, η οποία ακόμα δεν ανέλαβε τά ινία, δημοσίευσε «προκαταρκτική έρευνα» για το οικονομικό έλλειμμα που άφησε ο απερχόμενος και παραιτηθείς δήμαρχος Σάββας Χιονίδης ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα ώς βουλευτής Ν.Δ. Πιερίας και… εξελέγη!!!

Στην αποκάλυψη αυτή τού νέου δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου έσπευσε ο Δήμος, δια εκπροσώπου του, να απαντήσει δικαιολογώντας το έλλειμμα τού Δήμου, λέγοντας ότι… «λεφτά υπάρχουν» και μάλιστα δημοσίευσε κατάλογο εισπράξεως χρημάτων που θα πρέπει ο Δήμος να… εισπράξει!

Παίρνοντας σήμερα 15 Ιουλίου κάποια έγγραφα στα χέρια μου που απέστειλε ο Δήμος Κατερίνης σε πολίτες για είσπραξη προστίμων από οδική παράβαση και συγκεκριμένα για παράνομη στάθμευση οχημάτων, με έκπληξη είδα ότι η μία εντολή είσπραξης αφορούσε ποσό των 1,320 ευρώ και ήταν για παραβάσεις… πρίν από 20 χρόνια, ενώ η άλλη πρό 10ετίας. Εύλογο είναι λοιπόν να υποθέσω ότι και αυτός είναι ένας τρόπος είσπραξης χρημάτων για να δικαιολογήσει ο Δήμος στην νέα διοίκηση ότι στα ταμεία του… «λεφτά υπάρχουν»!

Έλα όμως που στην πρώτη περίπτωση υπάρχει κόλλημα!!!

Η οικογένεια τής πρώτης περίπτωσης υποστηρίζει ότι πλήρωσε η οδηγός το πρόστιμο της τότε, και τώρα καλούνται οι συγγενείς να ξαναπληρώσουν εφόσον η οδηγός απεβίωσε πρό ετών και το όχημα δέν υπάρχει πλέον.

Το ευτράπελο -και νομικά απαράδεκτο-, είναι ότι, στην πρώτη εντολή πληρωμής τα στοιχεία τής θανούσης γράφηκαν λάθος, δηλαδή άλλο επίθετο και άλλο πατρώνυμο, κάτι που αποτελεί λόγο σοβαρό για την μή πληρωμή τού προστίμου. Η κόρη όμως τής θανούσης πήγε στο αρμόδιο τμήμα τού Δήμου ενημερώνοντας τον υπάλληλο για το λάθος αυτό καθώς και ότι πληρώθηκε τότε το πρόστιμο. Ο υπάλληλος απαίτησε να προσκομίσει η οφειλέτρια αντίγραφα κλήσεων καθώς και… αντίγραφο πληρωμής τού προστίμου πρίν από μια 20ετία! Τί λέτε ρε ξεφτίλες!!!

Διαμαρτυρόμενη η οφειλέτρια για την απαίτηση αυτή τού υπαλλήλου και λέγοντας του ότι είναι αδύνατον να κρατάει αντίγραφο 20ετίας, ζήτησε από τον υπάλληλο να ελέγξει το αρχείο του δίδοντας της αντίγραφο των κλήσεων, ειδάλλως δεν θα πλήρωνε.

Ο υπάλληλος ανένδοτος κατάφερε να πείσει την κυρία ότι πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο κάνοντας και διακανονισμό για το ήμισυ τού χρέους και με 12 άτοκες δόσεις. Πέραν τούτου, ο υπάλληλος εξέδωσε νέα εντολή πληρωμής με… “διορθωμένα” τά στοιχεία τής θανούσης, αλλά δυστυχώς και πάλι έκανε λάθος στο πατρώνυμο!!!

Δείτε:

Επίδοση εντολής προστίμου με λάθος επώνυμο και πατρώνυμο

Διόρθωσε ο υπάλληλος το επώνυμο έκανε λάθος στο πατρώνυμο!

Αυτοί οι άνθρωποι που πληρώνονται από τους φορολογούμενους, έχουν την απαίτηση να λέγονται δημόσιοι υπάλληλοι! Δυστυχώς.

Η υπόθεση θα ανατεθεί τελικά σε δικηγόρο.

Όλη η εντολή πληρωμής τού προστίμου με την πρώτη να αναγράφεται λάθος επώνυμο και πατρώνυμο και στην δεύτερη, την “διορθωμένη” να γράφουν και πάλι λάθος πατρώνυμο!

Άλλη περίπτωση αφορά πρόστιμο σχεδόν 10ετίας όπου με τους ανάλογους τόκους ανήλθε στο ποσό των 308 ευρώ. Ίδια διαδικασία με την διαφορά ότι ο υπάλληλος… δεν έκανε λάθος στα στοιχεία.

Καταλήγω στο συμπέρασμα τού “πανικού” των υπαλλήλων τού Δήμου προσπαθώντας να εξασφαλίσουν εισοδήματα με κάθε τρόπο για να δικαιολογήσουν το μεγάλο έλλειμμα των ταμείων, που πιθανόν να αγγίξει (καθώς φημολογείται) και τά… 80 εκ. ευρώ!!!

Πολίτες τού Δήμου Κατερίνης και τής Πιερίας, περιμένετε εκπλήξεις διότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έδειξε τά «δόντια» της και δεν αστειεύεται.

Πέραν τούτου, και η ΔΕΥΑ Κατερίνης πληροφορούμαι ότι θα στείλει σύντομα «ραβασάκια» πληρωμής ανεξόφλητων λογαριασμών παρά την ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ διαβεβαίωση υψηλόβαθμου σε αγαθούς ψηφοφόρους ότι θα διαγραφεί ή θα κανονιστεί το χρέος τους… αρκεί να ψηφίσουν αυτόν που τους υπέδειξε!!!

Τώρα;;; Θα ιδούμε τί μέλλει γενέσθαι!

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο