ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ… ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ και ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(07/01/2019)

 

Η Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 έμελλε να είναι η αυλαία για τον Κύπριο Κατερινιώτη Ανδρέα Μιχαήλ.

Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο Ανδρέας που συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες τού Θεάτρου και του Κινηματογράφου, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης εχθές τα ξημερώματα.

Το άκουσμα τής αναχώρησης του έγινε είδηση σε κάποια εντόπια και πανελλαδικά ΜΜΕ ενώ η ζωή του κύλισε σχεδόν στο παρασκήνιο, τόσο από τά εντόπια όσο και από τα πανελλαδικά ΜΜΕ, με την αδιαφορία τής Πολιτείας και των τοπικών Αρχών τού Νομού Πιερίας, που όχι μόνο δεν τον στήριξαν αλλά κάποιες φορές τον «πολέμησαν» με την αδιαφορία τους ενώ το παράπονο φώλιαζε στην καρδιά τού Ανδρέα.

Ο Κύπριος σκηνοθέτης και ηθοποιός, άφησε την γενέτειρα του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κατερίνη, την πόλη που αγάπησε και ερωτεύτηκε. Εδώ ίδρυσε και το Θεατρικό Εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ» Πιερίας διδάσκοντας σε νέους τίς θεατρικές και σκηνοθετικές του γνώσεις που απέκτησε από τις σπουδές του στην Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών.

Ο Ανδρέας Μιχαήλ υπήρξε μέλος της εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών και μέλος της κριτικής επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού για τα κρατικά βραβεία κινηματογράφου. Επίσης, ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σκηνοθετών (F.E.R.A) και της διεθνούς ομοσπονδίας των MEDIA ENTERTAINMENT (M.E.I.).

Η κηδεία τού Ανδρέα Μιχαήλ έγινε σήμερα το μεσημέρι 7 Ιανουαρίου 2019 στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κατερίνης ενώ η ταφή του στο 2ο Νεκροταφείο Κατερίνης.

Η αγάπη του για τον Πολιτισμό θα εξακολουθεί μέσα από την προσφορά του και το έργο του.

 

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο