ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

Όταν διαβάζουμε στην ετικέτα των εμφιαλωμένων νερών να αναγράφεται ότι πρέπει:

ΝΑ ΦΥΛΛΑΣΕΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 18ο C., τότε εύλογο είναι ότι αυτό θα πρέπει να τηρείται ώς κόρη οφθαλμού, διότι πρόκειται για την υγεία μας και όχι για αδιάφορο παιχνίδι.

Τί γίνεται όμως όταν δεν τηρούνται αυτές οι οδηγίες;

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ 1

Σήμερα κιόλας κατέγραψα, στο κέντρο της Κατερίνης, φορτηγό μεταφορών να έχει τα εμφιαλωμένα, και μπουκάλια νερού συν τοις άλλοις, εκτεθειμένα στον ήλιο και σε θερμοκρασίες άνω των 30ο C. Αυτό σημαίνει αλλοίωση του προϊόντος με συνέπεια μεγάλο αριθμό επικίνδυνων μολυντών, όπως ετεροτροφικά βακτήρια, ψευδομονάδες, εντερόκοκκους, αρσενικό, εξασθενές χρώμιο, βρωμικά ιόντα κ.ά.

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ 2

Πέραν τούτου, λίγοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να συναντήσουμε επί πλέον επικίνδυνες χημικές ουσίες στο εμφιαλωμένο νερό προερχόμενες από τα πλαστικά μπουκάλια συσκευασίας, όπως είναι η Δισφαινόλη Α, το στυρένιο και οι φθαλικές ενώσεις.

Δυστυχώς δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τα εμφιαλωμένα νερά, τα οποία αποδεικνύονται κάποιες φορές χειρότερα νερά από της βρύσης, και κατά συνέπεια μόνο ένα καλό φίλτρο νερού μπορεί να μας απαλλάξει από τις βλαβερές ουσίες που καταστρέφουν σταδιακά την υγεία μας.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

BANNER Κατασκευές.Movie_Snapshot (3)

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο