Επικίνδυνη η Εθνική Οδός Κατερίνης-Θεσσαλονίκης και χωρίς διαγράμμιση.

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη.

20.09.2015

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Επικίνδυνη η Εθνική Οδός Κατερίνης - Θεσσαλονίκης και χωρίς διαγράμμιση.

Μέρος του δρόμου της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, στο ύψος της εισόδου για Κατερίνη, μετά το τούνελ, ασφαλτοστρώθηκε πρίν από αρκετούς μήνες, και όμως αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Επί σειρά μηνών το κομμάτι αυτό δεν έχει διαγραμμίσεις όπως προβλέπεται από τον Νόμο, και κατά συνέπεια ο δρόμος του Μπόμπολα που τον ακριβοπληρώνουμε οι οδηγοί, είναι παράνομος και επικίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με τον Νόμο, και τους Διεθνείς κανόνες οδικής ασφάλειας, από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στο Άρθρο 16, και παράγραφο 3, διαβάζουμε τά εξής:

«Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής».

Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχουν λωρίδες κυκλοφορίας από υπαιτιότητα και αδιαφορία της εταιρίας εκμετάλλευσης του δρόμου όπου και επιβάλλονται σύν τοις άλλης και δυσβάστακτα διόδια που καταλήγουν στις τσέπες του κυρίου Μπόμπολα για δρόμους ημιτελείς; Πώς ο οδηγός θα μπορεί να βλέπει την λωρίδα κυκλοφορίας που είναι ανύπαρκτη, και πολύ περισσότερο μέσα στ νύχτα δίχως φωτισμό του δρόμου, πώς θα γνωρίζει πού πρέπει να κατευθύνει το όχημά του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Επικίνδυνη η Εθνική Οδός Κατερίνης - Θεσσαλονίκης και χωρίς διαγράμμιση (3).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Επικίνδυνη η Εθνική Οδός Κατερίνης - Θεσσαλονίκης και χωρίς διαγράμμιση (2).

Καταγγέλλουμε στο ρεπορτάζ αυτό την αδιαφορία των υπευθύνων για την ανθρώπινη ζωή, διότι κάποτε θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές όσο εξακολουθεί ο κύριος Μπόμπολας να κρατά τους οδηγούς στο σκοτάδι. Τίθεται λοιπόν πρό των ευθυνών του και καλείται ο εισαγγελέας να πάρει θέση.

Αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο της μη διαγράμμισης των δρόμων δεν το βλέπουμε μόνο στο εν λόγω σημείο της Εθνικής Οδού, αλλά σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο στην πόλη της; Κατερίνης, και ιδιαίτερα στις διασταυρώσεις των δρόμων, όπου κινδυνεύουν οι οδηγοί ανά πάσα στιγμή για πρόκληση ατυχήματος και δυστυχήματος. Αυτό φυσικά εμπίπτει στην αρμοδιότητα της πόλεως, όπου και θα κάνουμε ρεπορτάζ και γι΄αυτό το ανάθεμα, από την στιγμή που με τά δυσβάστακτα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνει ο κάτοχος αυτοκινήτου, δεν του παρέχεται καμιά ασφάλεια για την ζωή του κυκλοφορώντας σε αυτούς τους δρόμους καρμανιόλα.

Ο τρόπος για διαγραμμίσεις είναι απλός, όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο, και κατά συνέπεια ο κύριος Μπόμπολας για το επίμαχο σημείο στην Κατερίνη, κάνει το κορόϊδο για να μη ξοδέψει χρήματα, ενώ απαιτεί να παίρνει τά χρήματα των οδηγών στα διόδιά του, δίχως να παρέχει ασφάλεια οδική στους οδηγούς.

 

Το ρεπορτάζ είναι του Γιώργου Οικονομίδη

για την διαδικτυακή www.sporeas.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο