ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 28.02.2017)

Με ένταση και διαπληκτισμούς η σημερινή δίκη στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης για την υπόθεση των απλήρωτων εργαζόμενων των πρώην “σούπερ Μάρκετς Καρυπίδης” στην Κατερίνη.

Ο κύριος Καρυπίδης, ο οποίος κατηγορείται από τους εργαζόμενους ότι τους πέταξε κυριολεκτικά στον δρόμο δίχως να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους, ζήτησε και πήρε αναβολή της δίκης λόγω κολλήματος του συνηγόρου του, όπως επικαλέστηκε στο δικαστήριο.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την οργή τους για την αδικία που τους γίνεται από τον πρώην εργοδότη τους ζητώντας τα δεδουλευμένα τους, ενώ αυτός εξαγριωμένος τους απαντούσε –σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων- ότι «θα πάρετε τά #$@% μου» και συνοδεία του σωματοφύλακα του μπήκε επιβλητικά –όπως οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν- στο μαύρο Τζίπ του και αναχώρησε.

Στη συνέχεια οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στην οδό Εθνικής Αντίστασης όπου υπάρχει κλειστό το σούπερ μάρκετ Carrefour για να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας καταγγέλλουν ότι, εκτός που είναι απλήρωτοι τόσους μήνες, βρίσκονται στην αβεβαιότητα διότι δεν τους έγινε ούτε απόλυση για να μπορούν να λάβουν τα νόμιμα επιδόματα ή το ταμείο ανεργίας με συνέπεια να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους, στερούμενοι και τα απαραίτητα για τις οικογένειές τους.

Οι εργάτες μίλησαν αποκλειστικά στην κάμερά μας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και τους βουλευτές του Νομού ότι δεν τους συμπαραστέκονται και δεν βρέθηκε σήμερα κανείς στο πλευρό τους να τους υποστηρίξει, ούτε κάποιος από την Δημοτική αρχή. Εμείς επικοινωνήσαμε με το γραφείο της βουλευτού κυρίας Μπέττυς Σκούφα όπου και μας δήλωσε άγνοια για την σημερινή δίκη διότι απλά δεν ενημερώθηκαν. Επίσης η κυρία Σκούφα μας δήλωσε ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Μιλήσαμε τηλεφωνικά και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κύριο Χάρη Τζαμακλή, τον οποίον και πετύχαμε καθ’ οδόν προς Αθήνα, και μας δήλωσε άγνοια και ότι δέν ενημερώθηκε για την σημερινή δίκη. Δηλώσεις του φιλοξενούμε στο βίντεο του ρεπορτάζ.

Επικοινωνήσαμε και με τον δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη για το θέμα των εργαζομένων Καρυπίδη, όπου και μας δήλωσε άγνοια διότι δεν ενημερώθηκε ο Δήμος για την κίνηση των εργαζομένων ούτε για την σημερινή δίκη. Ρητά όμως μας δήλωσε ο κύριος Χιονίδης, ότι, ο Δήμος βρίσκεται πάντα με το δίκιο των απλήρωτων εργαζομένων και θα είναι κοντά τους όποτε το ζητήσουν.

Τα σούπερ μάρκετς Καρυπίδη περνάνε σέ άλλα χέρια πλέον και το οξύμωρο σχήμα είναι ότι αναρτήθηκε αγγελία ζητώντας νέους και νέες υπαλλήλους για την στελέχωση του εργατικού δυναμικού, από την στιγμή που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν ακόμη από την εργασία τους.

Οι απλήρωτοι και μή απολυμένοι εργαζόμενοι της Κατερίνης, δηλώνουν ρητά ότι θα έχει και συνέχεια η κινητοποίησή τους αυτή έως ότου δικαιωθούν, ενώ παράλληλα ζητούν βοήθεια από την πολιτεία και τίς Αρχές για την δικαίωσή τους.

Η διαδικτυακή Pieria.tv θα παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο