ΕΡΓΑ «ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ» ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης 

www.Pieria.tv

(22 Μαΐου 2019)

 

Στις 1 η ώρα περίπου σήμερα το μεσημέρι 22 Μαΐου 2019, η κάμερα μας βρέθηκε στην Γρέβενη Καλλιθέας όπου γινόντουσαν έργα ασφαλτόστρωσης στην οδό ΑΠΟΛΛΩΝΑ ενώ ο τοπικός σύμβουλος τής Κοινότητας Καλλιθέας Γιώργος Αργυρόπουλος, ζήτησε να σταματήσει το έργο εφόσον δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στο έργο δεν έλαβαν υπ’ όψιν τον κύριο Αργυρόπουλο και συνέχισαν τις εργασίες. Όταν όμως είδαν την κάμερά μας αμέσως σταμάτησαν και ειδοποίησαν τούς εντολείς τους, όπως τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος μιλάει στην κάμερα μας σχετικά με το συμβάν όσο αναμένεται η άφιξη τής αστυνομίας η οποία ενημερώθηκε.

Μετά από αρκετή ώρα έκαναν την εμφάνιση τους 2 μοτοσυκλέτες τής Ομάδας ΔΙΑΣ με τέσσερις άνδρες όπου και ζήτησαν να σταματήσει κάθε εργασία έως ότου έρθει περιπολικό τής Αστυνομίας. Επανειλημμένα ζητούσαν από τους εργολάβους την άδεια εργασιών αλλά δεν την προσκόμισαν στα όργανα με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο οχήματα τού Δήμου Κατερίνης ώς και αυτός ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Το ζήτημα, όπως καταγγέλλουν στην κάμερα μας, είναι ότι, απαγορεύονται λίγες ημέρες πρίν τις εκλογές οποιαδήποτε έργα που αποσκοπούν σε άγρα ψήφων, και επειδή δεν θέλουν να φανεί ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι πίσω από τά έργα, ανατέθηκαν στην ΔΕΥΑ Κατερίνης τα έργα αυτά, κάτι που δεν δικαιούται όμως η ΔΕΥΑΚ παρά μόνον έκτακτες ανάγκες βλαβών να επισκευάσει.

Εν προκειμένω όμως, καμιά ανάγκη τής ΔΕΥΑΚ δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο εφόσον γίνεται νέα ασφαλτόστρωση με τα μηχανήματα να ξηλώνουν την παλιά άσφαλτο ετοιμάζοντας το έδαφος για νέα.

Μια σοβαρή καταγγελία μας κάνει ο τέως πρόεδρος τής Κοινότητας Καλλιθέας Ευάγγελος Κήπου, ότι κάτοικος τής συγκεκριμένης οδού που γίνεται η ασφαλτόστρωση, τον πλησίασε ζητώντας του να μεσολαβήσει να γίνει άσφαλτος μπροστά στην κατοικία του και θα κανονίσει να του δώσει ψήφους συγγενών του, εφόσον ο κύριος Κήπου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό τού Κώστα Κουκοδήμου.

Ο Βαγγέλης Κήπου τον έδιωξε και ο κάτοικος είπε ότι θα απευθυνθεί στον δήμαρχο Κατερίνης για το… «ρουσφέτι». Σήμερα βλέπουμε τά μηχανήματα να εργάζονται στην επίμαχη οδό.

Όταν το περιπολικό τής αστυνομίας κατέφθασε επιτέλους, τά αστυνομικά όργανα προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη τής καταγγελίας, σκοντάφτοντας όμως στα περιβόητα χαρτιά τής άδειας εργασιών, τα οποία και δεν προσκόμιζαν.

Τέλος, με εντολή τής αστυνομίας σταμάτησαν οι εργασίες ενώ ο κύριος Αργυρόπουλος προέβη σε μηνυτήρια αναφορά κατά τού Δήμου και τής ΔΕΥΑΚ για παράνομες εργασίες δίχως τά προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Όπως βλέπουμε και στα πλάνα τού παραπάνω βίντεο μας, έπρεπε να κάνει την εμφάνιση της η αστυνομία για να προβούν οι υπεύθυνοι σε μέτρα ασφαλείας, δηλαδή να τοποθετήσουν την κορδέλα ενώ οι εργασίες άρχισαν δίχως αυτά τά μέτρα ασφάλειας.

Τέλος, ζητήθηκε τόσο από τον καταγγέλλοντα κύριο Αργυρόπουλο όσο και από τους υπευθύνους τού έργου να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.

 

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο