ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΓΕΊΡΕΙ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΕΛΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟΥΣ(;) ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(08-10-2019)

 

Επανάσταση κάνουν στο Facebook οι «σκυλόφιλοι» στο άκουσμα ότι αδέσποτα σκυλιά θανάτωσαν τά 7 ελάφια στο Πάρκο Κατερίνης, και κατηγορούν τους… ανθρώπους ότι ευθύνονται για την θανάτωση και όχι τά… «καλά σκυλιά»! Μήπως όμως έχουν δίκιο;

Έλα όμως που το πόρισμα τού κτηνιάτρου Λεωνίδα Τζέγκα δείχνει τούς ενόχους που δεν είναι άλλοι από… αγέλη αδέσποτων σκυλιών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα τού Πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ «Σε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά αποδίδεται ο θάνατος επτά ελαφιών, πριν από λίγες μέρες, στον Δημοτικό Κήπο Κατερίνης» και αναφέρεται στο πόρισμα τού κτηνιάτρου ο οποίος εξέτασε τα νεκρά ζώα που δέχθηκαν επίθεση από μεγαλόσωμα σκυλιά, καθώς «έφεραν δαγκώματα και πληγές σε όλο τους το σώμα».

Ο κύριος Τζέγκας δήλωσε επίσης: «Αν και τα σκυλιά δεν έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους, εντούτοις μας έχουν αναφερθεί επιθέσεις σε κατσίκια και σε κοπάδια ζώων». Δυστυχώς όμως, κρούσματα επίθεσης και σε ανθρώπους έχουν καταγγελθεί στην Pieria.tv, όπως ΕΔΩΔεν πιστεύω να περιμένει κάποιος θανάτωση ανθρώπου από σκύλους για να ξυπνήσει μια κοινωνία!!!

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» σε δελτίο τύπου που εξέδωσε υποστηρίζει πως είναι ψευδή τά δημοσιεύματα επίθεσης σκύλων (που έρχονται στο φως) και αμφιβάλλουν εάν όντως ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα!!!

Μεταξύ άλλων το Φιλοζωικό Σωματείο γράφει για την υπόθεση των νεκρών ελαφιών:

«… με την ευκαιρία αυτή, περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ερευνών για τον θάνατο των ελαφιών του πάρκου Κατερίνης, ώστε να ενημερωθούμε τόσο εμείς όσο και οι πολίτες για το τι πραγματικά συνέβη και είχαμε αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό».

Το πόρισμα τού κτηνιάτρου που βγήκε στην δημοσιότητα δείχνει δαγκώματα σκύλων. Τί θα κάνει γι’ αυτό το Φιλοζωικό Σωματείο; Εάν όντως είναι φιλοζωικό σωματείο, και δεδομένου ότι τά ελάφια είναι ζώα όπως και τά σκυλιά, ποια θέση θα πάρει και για ποια πλευρά ζώων, των ελαφιών ή των σκύλων; Ιδού η απορία.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Αξίζει όμως να επισημάνω, ότι, τα επιθετικά σκυλιά είναι μια μερίδα των τόσων αδέσποτων διότι πολλά από αυτά είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και ακίνδυνα. Όσα έχουν παραβατική και επιθετική συμπεριφορά θα πρέπει ο Δήμος να τα απομακρύνει έως ότου αποφασίσει για την τύχη όλων των αδέσποτων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΑΦΙΩΝ.

Έτσι, εγείρεται το ερώτημα, μήπως δεν πρόκειται για αδέσποτα αλλά δεσποζόμενα σκυλιά που καθοδηγήθηκαν επί τούτου στην θανάτωση των άτυχων ελαφιών;

Πηγή τού Δήμου Κατερίνης, με την οποίαν επικοινώνησα, μου δήλωσε ότι, δεν ήταν πολλά τά σκυλιά αλλά ένα και μοναδικό εφόσον δεν βρέθηκαν πατημασιές σκύλων αλλά ενός μόνο σκύλου, και ότι τά δαγκώματα ήταν όλα ώς κατευθυνόμενα στους λαιμούς των άτυχων ζώων και όχι σε άλλα σημεία του σώματος τους όπως απεφάνθη ο κτηνίατρος, κάτι που υποδεικνύει έναν και μόνο εκπαιδευμένο σκύλο να σκοτώνει, και όχι πολλούς!

Διερωτάται άλλη έγκυρη πηγή μου από τον Δήμο, μήπως δεν είναι τυχαία η πρώτη θανάτωση ελαφιών από τον ίδιο πιθανόν σκύλο, που έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση τού νέου δημάρχου για έλεγχο των οικονομικών τού Δήμου και άλλων ερευνών, ενώ η δεύτερη επίθεση με την θανάτωση των 7 ελαφιών, πιθανόν από τον ίδιο πάλι σκύλο, έγινε αμέσως μετά την ανακάλυψη τού κοριού παρακολούθησης στην ΔΕΥΑ Κατερίνης με σκοπό να στραφούν τα βλέμματα και οι δημοσιογράφοι αλλού; Όπως και γίνεται δηλαδή, εφόσον σχεδόν το πρώτο θέμα είναι η θανάτωση των ελαφιών από… αδέσποτους σκύλους και όχι τόσο η υπόθεση κοριού στην ΔΕΥΑΚ.

Τα αδέσποτα κυκλοφορούν στο Πάρκο για χρόνια τώρα αλλά ποτέ δεν παρουσίασαν δολοφονικά ένστικτα κατά των ελαφιών, μάλιστα μαρτυρίες λένε ότι κάποιες φορές κάποια αδέσποτα πηδούσαν τον φράκτη και πλησίαζαν τά ελάφια αλλά ποτέ δεν επιτέθηκαν. Γιατί να το κάνουν τώρα και μάλιστα στις συγκεκριμένες στιγμές που αναφέρθηκαν παραπάνω; διερωτάται η πηγή μου!

Πάντως, οι αντιδήμαρχοι Πρασίνου και Καθαριότητας, Βαγγέλης Κήπου και Γιώργος Κυριακίδης αντίστοιχα, κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή (04/10/2019) μήνυση για δολιοφθορά στην θανάτωση ζώων και έλλειψη μέτρων προστασίας καθώς και ότι δεν υπάρχει άδεια παραμονής αυτών των ζώων στο Δημοτικό Πάρκο, ούτε τιμολόγια παραλαβής ούτε και πιστοποιητικά υγείας, κάτι που έγραψα και εγώ σε παλιότερο ρεπορτάζ μου για την απαράδεκτη κατάσταση διαβίωσης των ζώων αυτών στον χώρο τού πάρκου.

Πέραν τούτου, και η περίφραξη των ζώων είναι ακατάλληλη διότι τά μεγάλα ελάφια κάποτε δραπέτευαν και τά κυνηγούσαν ανάμεσα σε κάποιες καφετέριες με κίνδυνο τον τραυματισμό ανθρώπων, γι’ αυτό και έκαναν υψηλότερη περίφραξη πλέον για το αρσενικό μεγάλο ελάφι, όπως στην παρακάτω φωτογραφία μου.

Αυτά όμως η προηγούμενη δημοτική αρχή τού Σάββα Χιονίδη τά απέκρυπτε ενώ η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να τα φέρει όλα στο φώς και να τα αποκαταστήσει, όπως δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να κάνουν.

Στο θέμα τής θανάτωσης των ζώων από αδέσποτα σκυλιά αναφέρθηκαν μετά το Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δημοσιεύματα μεγάλων ιστοσελίδων, όπως τού news247 , του ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κ.ά. Δεν έκαναν όμως ρεπορτάζ μήπως και αληθεύει εάν ένας ήταν τελικά ο δολοφόνος σκύλος και μάλιστα δεσποζόμενος και κατευθυνόμενος όπως υποστηρίζει πηγή τού Δήμου και όχι αδέσποτα τού Πάρκου!

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο