Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας – Γ.Ν. Κατερίνης

Μοιραστείτε το Άρθρο

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορικής Φροντίδας η Ελληνική Εταιρία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. διοργάνωσε σήμερα την 23η Οκτωβρίου Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας, με στόχο την γνωστοποίηση και ανάδειξη των εθελοντικών αυτών δομών στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.

Ο χρόνιος πόνος είναι μία πολύπλοκη δυσάρεστη υποκειμενική εμπειρία με αισθητική, συναισθηματική και κοινωνικο-οικονομική διάσταση. Σκοπός των Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας είναι η διαχείριση του χρόνιου πόνου των ασθενών από επιστήμονες με ειδική εκπαίδευση στο αντικείμενο, ώστε να ελαχιστοποιήσουν ή να εκλείψουν το «υποφέρειν».

Το Ιατρείο Πόνου του Γ.Ν. Κατερίνης λειτουργεί από το 2007 υπό την ευθύνη της Αναισθησιολόγου κ. Τσιρογιάννη Κατερίνας, σε διασύνδεση με το Τμήμα Επειγόντων και τη Κατ’ Οίκον Νοσηλεία. Εξυπηρετεί τακτικά και επείγοντα περιστατικά που σχετίζονται με χρόνιο πόνο καλοήθους και κακοήθους αιτιολογίας, δίνοντας προτεραιότητα στους ασθενείς με κακοήθη νοσήματα.

Έχει διαγνωστικό, θεραπευτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, με συνταγογράφηση αναλγητικών και άλλων φαρμάκων, εργαστηριακό και παρακλινικό έλεγχο, διενέργεια παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του πόνου, όπως διηθήσεις και νευρικούς αποκλεισμούς. Κατ’ οίκον εκτιμώνται ασθενείς που είναι δύσκολο ή μη ασφαλές να μετακινηθούν. Κατά το 2017 καταγράφηκαν στο Ιατρείο Πόνου 1325 επισκέψεις με 228 εισαγωγές βραχείας νοσηλείας.

Λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Τηλ επικοινωνίας: 2351350207

 

 O Διοικητής

Ανέστης Μυστρίδης


Μοιραστείτε το Άρθρο