Ημαθία: Σκηνές ‘φαρ ουεστ’ σε εκκλησία με πρωταγωνιστή ‘ιερέα’!!! (βίντεο)

Μοιραστείτε το Άρθρο

Απίστευτες καταστάσεις έγιναν το πρωί της Κυριακής σε Ιερό Ναό σε χωριό της Ημαθίας, με πρωταγωνιστή τον "ιερέα"!!!

Ημαθία. Σκηνές 'φαρ ουεστ' σε εκκλησία με πρωταγωνιστή 'ιερέα'!!! (βίντεο)

Σε έξαλλη κατάσταση ο "ιερέας" έκανε επίθεση κατά πάντων, βιαιοπραγώντας και σπάζοντας, έχοντας βάλει ως προπομπούς, ανήλικα αγόρια που, όπως έλεγαν, ενεργούσαν κατ' εντολή του!!!

Χρειάστηκε η παρέμβαση δύο περιπολικών της αστυνομίας για να ηρεμήσει κάπως ο μαινόμενος "ιερέας". Το επεισόδιο συνεχίστηκε στην Α.Δ. Ημαθίας, όπως καταγράφηκε το μοναδικό ίσως συμβάν στα αστυνομικά χρονικά, να αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων περιστατικό με "τσαμπουκάδες" με πρωταγωνιστή "ιερέα"!!!

Όλα ξεκίνησαν μέσα από τον Ιερό Ναό, όταν αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο "ιερέας" από μικροφώνου, ανακοίνωσε ότι "παύει" από τα καθήκοντά του τον ιεροψάλτη του ναού.
Ο ιεροψάλτης πήρε το λόγο για να αποχαιρετήσει τους ενορίτες, αλλά αυτά που έλεγε μάλλον δεν έβρισκαν σύμφωνο τον "ιερέα" ο οποίος κάποια στιγμή "διέταξε" να του αφαιρέσουν το μικρόφωνο!!!

Πάντως οι περίεργες καταστάσεις άρχισαν νωρίτερα… Κάμερα που κατέγραφε τη Θεία Λειτουργία και το λατρευτικό των γονυκλισιών δέχτηκε, από δυο νεαρούς "νεωκόρους" κι έναν "επίτροπο", αρχικά "συστάσεις" και στη συνέχεια απειλητικές συμπεριφορές και φραστική επίθεση του τύπου "γιατί τραβάτε ρε; Κλείστε γρήγορα τις κάμερες!!! Πάρτε δρόμο" και άλλα παρεμφερή, την ώρα που ακόμη ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία.

Η συνέχεια δόθηκε αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όταν οι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά και απειλητικά και κατ' εντολή του ιερέα, ζητούσαν εξηγήσεις και απαιτούσαν την καταστροφή ή την παράδοση σ' αυτούς του οπτικοακουστικού υλικού!!!

Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ο "ιερέας" μαινόμενος!!! Επιτέθηκε να άτομο και στην προσπάθειά του να αποσπάσει κάμερα, της προκάλεσε ζημιές, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να χτυπήσει αυτόν που την κρατούσε!!!

"Επίτροπος" του Ιερού Ναού επιτέθηκε σε κοπέλα που με το κινητό της κατέγραφε της μοναδικές στιγμές που εξελίσσονταν στο προαύλιο και προσπάθησε να την αποσπάσει το τηλέφωνο. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι επενέβη για να ….ηρεμήσει τα πνεύματα!!!

Ο "ιερέας" ασυγκράτητος επιτέθηκε φραστικά σε παρισταμένους με εκφράσεις όπως: "να σου κάτσει στο λαιμό το αντίδωρο!!!", "μουσίτσα, θα σε τακτοποιήσω κι εσένα", "να φορέσεις φουστάνια ρε"!!!" και διάφορα ανάλογου ύφους και περιεχομένου εκφράσεις!!!

Σε έξαλλη κατάσταση τα 'βαλε και με τους αστυνομικούς που κατέφθασαν μετά από τηλεφώνημα στην "άμεση δράση". Μάλιστα το πλήρωμα του περιπολικού διαπιστώνοντας ποια είναι η κατάσταση, καθώς τα επεισόδια συνεχίζονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, ζήτησε ενισχύσεις και λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε στο σημείο και δεύτερο περιπολικό!!!

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου ο ιερέας, συνοδευόμενος από τους τρεις νεαρούς νεωκόρους και τον πατέρα του ενός από αυτούς (είχε επιτεθεί νωρίτερα στην κοπέλα με το κινητό, αλλά μετά έλεγε ότι ήθελε να …..κατευνάσει τα πνεύματα), απειλούσε με μηνύσεις(!!!)

Τελικά αποχώρησε "επιφυλασσόμενος για παν νόμιμο δικαίωμά του"!!!

Για το πρωτοφανές επεισόδιο ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας ο οποίος θα ενημερώσει προσωπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης και αναμένονται εξελίξεις…

Έργα και ημέρες!!!

Ο "ιερέας" αυτός, ο οποίος βρίσκεται στο χωριό εδώ κι ένα χρόνο περίπου, στο παρελθόν ήταν ιερέας σε περιοχή της Πελοποννήσου, απ' όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι "έφυγε νύχτα" και αφού "πέσανε μπουνιές"!!!!

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν απίστευτα πράγματα…

Από την στιγμή που εγκαταστάθηκε στο χωριό της Ημαθίας, απαίτησε να του φτιάξουν σπίτι για να μένει, ενώ στη συνέχεια εφάρμοσε μια πολύ "προσωπική" αντίληψη περί διαχείρισης των οικονομικών της ενορίας.

Όλα αυτά ήταν λίγο-πολύ γνωστά, αλλά οι φιλήσυχοι κάτοικοι του χωριού επέδειξαν μεγάλη ανοχή και καρτερικότητα, καθώς όπως λένε, κάθε φορά που ετίθετο θέμα με τα όσα έκανε ο "ιερέας", αυτός απειλούσε είτε ότι θα έφευγε και θα έμενε το χωριό χωρίς παπά, είτε ότι θα αυτοκτονούσε!!!

Μάλιστα κάποια φορά δήλωσε ότι πήγαινε να αυτοκτονήσει, με συνέπεια οι κάτοικοι αναστατωμένοι να τον αναζητούν παντού, μέχρι που τελικά, εντελώς τυχαία εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, σε καφετέρια στην Τούμπα, όπου έπινε τον καφέ του!!!

Από δικές του αγορές, η ενορία οφείλει σημαντικά ποσά σε καταστήματα ιερατικών και άλλων ειδών, τα οποία αρνείται να εξοφλήσει, ενώ όπως φαίνεται, η απαράδεκτη συμπεριφορά του το πρωί της Κυριακής δεν είναι εξαίρεση, αλλά κανόνας.  Μαρτυρίες αναφέρουν πέρα από απειλές του τύπου "θα σου σπάσω τα πόδια" και άλλα παρεμφερή. 

Επίσης, μαρτυρία αναφέρει ότι χειροδίκησε και σε βάρος γυναίκας!!!

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα απ' όσα γίνανε στο προαύλιο του Ιερού ναού με πρωταγωνιστή τον "ιερέα"!

Στο βίντεο έγινε "θόλωμα'' της εικόνας, καθώς, πλην του ιερέα, "πρωταγωνιστές" είναι ανήλικοι… Ελπίζουμε να φροντίσουν οι γονείς τους για τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους….

Το βίντεο αρχίζει από τη στιγμή που ο "ιερέας" επιχειρεί να αρπάξει και σπάσει την κάμερα, βιαιοπραγώντας σε βάρος αυτού που την κρατούσε.

Πηγή: verianet.gr

www.sporeas.tv

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο