Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΛΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv

(02/03/2019)

 

Θλιμμένος και απογοητευμένος ο 60χρονος Ρομά με το πρόστιμο που τού επέβαλε εχθές το απόγευμα 1η Μαρτίου 2019 η Εφορία Κατερίνης.

Φωτογραφία διαδικτύου (Αρχείο)

Ο Λ.Α. πλέκει ψάθινα καλάθια και τά πουλάει στους περαστικούς τής πόλης.

Η διαδικασία είναι να πηγαίνει ολημερίς σε βάλτους ψάχνοντας καλάμια-ψάθες και ενώ τά κόβει τά μεταφέρει στον ώμο στην παράγκα του στον καταυλισμό Ρομά και με αυτά πλέκει όλη μέρα τα ψάθινα καλάθια του για να τά πουλήσει 3 ή 4 ευρώ.

Ωσάν να ήταν ο μέγιστος φοροφυγάς, τον σταμάτησαν στον δρόμο άνδρες τής Εφορίας μαζί με μεγάλη (δίχως υπερβολές) αστυνομική δύναμη και τον έλεγξαν για παραστατικά, τα οποία δεν είχε ο βιοπαλαιστής Ρομά.

Κατάσχεσαν τά καλάθια του, που τα κουβαλούσε με ένα σπασμένο παιδικό καρότσι, και τον οδήγησαν στον Τμήμα ενώ αργότερα τού επέστρεψαν το εμπόρευμα του.

Το πρόστιμο τής Εφορίας στον Ρομά βιοπαλαιστή ανήλθε στο ποσό των 200ων ευρώ. Με πόνο ψυχής ο Λ.Α. γύρισε στους αστυνομικούς και εφοριακούς και τους είπε: «Έτσι αναγκάζετε τον άλλον να γίνει κλέφτης»!

Δηλαδή, θα προτιμούσαν τον βιοπαλαιστή Ρομά να κλέβει παρά να εργάζεται;

Θα μου πεί κάποιος ότι, και αυτό «κλοπή» είναι εφόσον «κλέβει» την Εφορία, και θα συμφωνήσω εν μέρει με το γνωστό ρητό: «Σιγά τά ωά»!

Ναι μεν νόμιμο το πρόστιμο τής Εφορίας, αλλά εκεί βρήκε να εξαντλήσει την αυστηρότητα της, όπως και στον καστανά τής Θεσσαλονίκης για όσους θυμούνται το περιστατικό.

Κάνει στραβά μάτια η Εφορία στους μεγαλοκαρχαρίες ή όχι;

Μπορεί να ελέγξει αυτά που είναι οφθαλμοφανέστατα ή όχι;

Έχει επίορκους εφοριακούς που τά παίρνουν ή όχι;

Μπήκε ποτέ η Εφορία στον κόπο να ερευνήσει π.χ. γιατρούς και δικηγόρους εάν κόβουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών; Τούς πωλητές στις λαϊκές αγορές; τις δεκάδες διαφημίσεις στα Blogs τού Νομού μας; Πόσοι εξ αυτών κόβουν απόδειξη στους διαφημιζόμενους; Ποιά η διαφορά λοιπόν με τον καλαθοπωλητή Ρομά;

Παρεμπιπτόντως, κάνοντας αναφορά για τα Blogs, ψάχνεις την είδηση στο Blog ανάμεσα στις δεκάδες διαφημίσεις που γεμίζουν το «πρωτοσέλιδο» (εάν κάποιοι Bloggers παρεξηγηθούν, ΞΥΔΙ) και η Εφορία με τους «Ράμπο» κυνηγάει τον Ρομά που αντί να γίνει κλέφτης βιοπορίζεται πουλώντας καλάθια.

Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσω εδώ για να συγκρατήσω την «πένα» μου, ή το πληκτρολόγιο μου…!

«Συγχαρητήρια» στους Εφοριακούς και αστυνομικούς για το κατόρθωμα τους. «Συγχαρητήρια…»!

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο