Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ, «ΔΩΡΟ» ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 11.02.2017)

Σχεδόν όλοι πιστεύαμε ότι η «ξεχασμένη» βόμβα στο Κορδελιό, που εξουδετερώνεται αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, είναι ενθύμιο των Γερμανών κατακτητών του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Αμ’ δε…!

Η περιβόητη βόμβα που για χάρη της θα εκκενωθεί αύριο όλη η περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης από 70 και πλέον χιλιάδες κατοίκους, είναι βόμβα «φιλική» και ανήκει στους «φίλους» και «συμμάχους» μας Εγγλέζους οι οποίοι από «λάθος» υπολογισμό θεώρησαν οι πιλότοι πως βρίσκονται σε Γερμανικό στόχο που θα βομβάρδιζαν, και αντ’ αυτού κτύπησαν άμαχους πολίτες.

Τον Δεκέμβριο του 1943 οι Εγγλέζοι άφησαν τά αποτυπώματά τους, όπως αφήνουν τα τετράποδα στην λάσπη, τα οποία είναι διακριτά μέχρι και σήμερα στο Κορδελιό.

Η βόμβα που δεν εξερράγη τότε θα δείξει αύριο το καταστροφικό της μένος που ευτυχώς απέφυγαν κάποιοι της τότε εποχής να «γευτούν» και να χάσουν την ζωή τους.

Μια τέτοια βόμβα «ενθύμιο», από τους βομβαρδισμούς των «συμμάχων» Εγγλέζων τον Δεκέμβριο του 1943, βρέθηκε και εξουδετερώθηκε στην ίδια περιοχή πρίν από 20 χρόνια. Είθε αυτή να είναι και η τελευταία.

Ώς ένα «δώρο» των Εγγλέζων όμως, θα απαιτήσει η Ελληνική κυβέρνηση να πληρωθούν τά έξοδα εξουδετέρωσης και τυχόν ζημιών από τους Εγγλέζους; Όπως δηλαδή απαιτούμε (και ποτέ δεν παίρνουμε) τις Γερμανικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές του Β.Π.Π.

(Οι φωτογραφίες από το ελεύθερο διαδίκτυο)

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο