ΘΕΡΙΣΤΕΣ | Νέο βίντεο clip: «Παράπονο – Ξενιτιά – Μυστικά πως σ’ αγαπώ».

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Οι «Θεριστές» είναι ένα διμελές μουσικό σχήμα με βάση την Κατερίνη που μέσα από τον ήχο της παραδοσιακής μουσικής φτάνουν στη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Ακόμη, προσεγγίζουν με τη δική τους αισθητική συνθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών και μουσικές από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους:

Μαρίκα Φωτοπούλου – Φωνή, βιολί

Παναγιώτης Σάκκουλας – Λαούτο

 

Στη συγκεκριμένη ηχογράφηση συμμετέχουν επίσης:

Γιάννης Γκραίκος – κρουστά

Γιάννης Παρλαπάνος – μπάσο

 

Το νέο βίντεο clip «Παράπονο – Ξενιτιά – Μυστικά πως σ’ αγαπώ», πρόκειται για μία μουσική ενότητα με τρία αρμένικα παραδοσιακά τραγούδια που ο στίχος τους έχει γραφτεί και στην ελληνική γλώσσα.

Η ιδέα να τα ηχογραφήσουμε υπήρξαν τα άσχημα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα τόσο στην Αρμενία λόγω του πολέμου με το Αζερμπαϊτζάν, όσο και στην Καρδίτσα με τις πλημμύρες, τις καταστροφές και τις απώλειες ανθρώπων.

Η σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλία και την Αρμενία είναι γνωστή σε όλους καθώς από αναφορές που αφήνει ο Στράβων ανάγει την καταγωγή των Αρμενίων στον σύντροφο του Ιάσωνα, Αρμένιο Β.. «εξ Αρμενίου πόλεως των περί Βιοιήδαν λίμνην μεταξύ Φερών και Λαρίσης»

Έτσι λοιπόν, πήραμε την πρωτοβουλία να ηχογραφήσουμε τη συγκεκριμένη μουσική ενότητα ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που παλεύουν με τα ανθρώπινα θηρία για το αυτονόητο… την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.

Ευχή μας, στο μέλλον όλοι να αγαπούμε και να φροντίζουμε λίγο περισσότερο το περιβάλλον για να μας σέβεται και το ίδιο… και όλοι οι λαοί να αγαπούν και να σέβονται τις ιδιαιτερότητες και τις κουλτούρες μεταξύ τους ώστε να ζούμε όλοι σε έναν κόσμο ειρήνης και αγάπης.

Η ηχογράφηση έγινε στο PINK STUDIOS KATERINI

Μίξη: Γιάννης ΠαρλαπάνοςΓιώργος Μίγκας

Μάστερ: Γιώργος Μίγκας

Σκηνοθεσία: AMPRODUCTIONS – Άγγελος Μιχαηλίδης

 


Μοιραστείτε το Άρθρο