Ιδρύονται σχολές χειριστών… drones

Μοιραστείτε το Άρθρο

Μετά τις σχολές οδηγών οχημάτων δημιουργούνται πολύ σύντομα και σχολές οδηγών drone, προκειμένου να εκπαιδεύονται όσοι θέλουν να αποκτήσουν άδεια χειριστή Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), τα οποία είναι γνωστά ως drones.

Στο ΦΕΚ 30.12.16/Β/4527, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κ. Λιντζεράκος καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή, εκπαιδευτή και εξεταστή drone.

Για την απόκτηση άδειας χειριστή για τρία χρόνια, ο υποψήφιος πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να επιτύχει στη θεωρητική εξέταση, αλλά και στην πρακτική (περιλαμβάνει την εκτέλεση έως και 4 απο/προσγειώσεων ενώπιον πιστοποιημένου εξεταστή), να διαθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών και πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ.

Σε ό,τι αφορά στην απόκτηση της ειδικότητας του εκπαιδευτή προϋπόθεση είναι η πτητική πείρα τουλάχιστον 80 ωρών, η παρακολούθηση πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών, 20 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, 10 ώρες πρακτικής και εξέταση με εξουσιοδοτημένο εξεταστή που να έχει ανανεώσει την άδεια τουλάχιστον μία φορά.

Η ειδικότητα ισχύει για τρία χρόνια και ανανεώνεται εάν διαθέτει κάποιος τουλάχιστον 30 ώρες παροχής πρακτικής εκπαίδευσης.

Πηγή: zougla.gr

 

Στην διαδικτυακή www.Pieria.tv διαθέτουμε το Drone Yuneec Q500 4K…

και οσονούπω παραλαμβάνουμε και το νέο DJI Mavic PRO COMBO (1.500euro), και κατά συνέπεια θα πρέπει να περάσουμε από την εν λόγω σχολή για απόκτηση αδείας χρήσης για την δική σας καλή οπτική απόλαυση.

Τα πάντα λοιπόν για τους φίλους μας που εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους στην www.Pieria.tv όπου και τους ευχαριστούμε.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο