«ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

 

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2016)

Ο ισχυρός σεισμός που έγινε την Κυριακή 11.12.2016 στην Κατερίνη, άφησε πίσω του βαριά τραυματισμένους καθώς και εγκλωβισμένους σε κτήρια που κατέρρευσαν.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ με αρκετά ασθενοφόρα καθώς και δυνάμεις του Στρατού, μπήκαν στην μάχη για την περίθαλψη των τραυματιών και τον απεγκλωβισμό συνανθρώπων μας που βρίσκονταν στα κτήρια.

Όλα αυτά φυσικά έγιναν στα πλαίσια προκαθορισμένης άσκησης ετοιμότητας σε μια ενδεχόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η άσκηση έλαβε χώρα σε όλη την Ελλάδα ενώ στον Νομό Πιερίας έγινε και στους τρείς καλλικρατικούς δήμους του Νομού, στο Αιγίνιο, στην Κατερίνη και στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Στην άσκηση με την επωνυμία «γαιωΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑ 2016» συμμετείχαν οι ένστολες υπηρεσίες του Νομού Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τους Δήμους και την επιχειρησιακή εμπλοκή των εθελοντικών ομάδων, ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του συλλογικού πνεύματος αλλά και του συντονισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ενός έκτακτου, έντονου και εκτεταμένου χωρικά σεισμικού φαινομένου.

Το πρώτο σενάριο συμπεριελάμβανε τον υπέργειο οικίσκο του Κέντρου Ελέγχου Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου στην Κατερίνη, ενώ το δεύτερο σενάριο το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η διαδικτυακή www.Pieria.tv κάλυψε αποκλειστικά την άσκηση στον υπέργειο οικίσκο, ενώ μετέπειτα βρέθηκε και στο δεύτερο σενάριο που θα δείτε στο ρεπορτάζ καθώς και αποκλειστικές δηλώσεις των αρμοδίων φορέων που συμμετείχαν στην άσκηση.

Μεταφερόμαστε τώρα στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και στην διεξαγωγή του δευτέρου σεναρίου όπου περιλαμβάνει εγκλωβισμούς ατόμων μετά από τον ισχυρό σεισμό.

Με επιτυχία κατάφεραν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και του Στρατού καθώς και των εθελοντικών Ομάδων Πιερίας, να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους όπως βλέπουμε στον δέκτη μας.

Μετά από το πέρας του δευτέρου σεναρίου στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το τρίτο σενάριο συνεχίστηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Όλοι ευχόμαστε το σκηνικό αυτό να παραμείνει στα πλαίσια μιας άσκησης και όχι ενός πραγματικού σεισμού.

%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο