ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

 

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2016)

(Επισκεφθήκαμε σήμερα τον χώρο και φωτογραφήσαμε σημεία της γέφυρας)

%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85

Διαμαρτυρία Επαγγελματιών Μακρυγιάλου

Προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Το κλείσιμο (εξ’ ολοκλήρου) του κόμβου Μακρυγιάλου για έξι μήνες, από την εταιρία «αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου», για προγραμματισμένα έργα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Δεν είναι ότι διαφωνούμε με τα εκτελούμενα έργα. Ισα- ίσα το αντίθετο. Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα και αναγκαία.

Η διαφωνία μας συνίσταται  στο γεγονός ότι τα εκτελούμενα έργα δεν δικαιολογούν με κανένα τρόπο το ολοκληρωτικό κλείσιμο του κόμβου. Δεν είναι έργα που επηρεάζουν απαγορευτικά την κανονική του λειτουργία. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας με μια απλή επί τόπου επίσκεψη.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση για το κλείσιμο του κόμβου πάρθηκε χωρίς να υπολογίζεται το τεράστιο οικονομικό κόστος που αυτή επιφέρει στους επαγγελματίες του Μακρυγιάλου.

Ο Μακρύγιαλος δεν είναι ένα απομονωμένο ορεινό χωριό. Χειμώνα καλοκαίρι υποδέχεται σημαντικό αριθμό από επισκέπτες από την κεντρική Μακεδονία αλλά και ταξιδιώτες που κινούνται πάνω στον άξονα της εθνικής οδού. Η οικονομία μας σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και επηρεάζεται από την επισκεψιμότητα αυτών των ανθρώπων.

Στις σημερινές συνθήκες γενικής οικονομικής δυσπραγίας το κλείσιμο του κόμβου έρχεται να προστεθεί, σαν ένας απρόβλεπτος εξωτερικός παράγοντας, που δυσχεραίνει σημαντικά τα πράγματα και βάζει ανοιχτά σε δοκιμασία τον αγώνα που δίνουμε  για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας.

Ζητάμε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά μας, από όλους τους αρμόδιους φορείς, με κατανόηση. Μπορεί να βρεθεί λύση τέτοια που και τα έργα να προχωρήσουν απρόσκοπτα και ο αποκλεισμός του Μακρυγιάλου να μην είναι τόσο απόλυτος και ολοκληρωτικός. Ας δούμε ακόμα και την λύση του ανοιχτού κόμβου τα Σαββατοκύριακα ή κάποια άλλη ενδιάμεση λύση. Κάτι πρέπει τέλος πάντων να γίνει.

Δεν μπορεί να παραμείνει ο κόμβος κλειστός για έξι μήνες. Υπάρχει οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας.

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού  να οργανωθεί σύσκεψη με την Εταιρεία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» υπό την προεδρία του  και την συμμετοχή αντιπροσωπείας των επαγγελματιών Μακρυγιάλου και να συζητηθεί το όλο θέμα. Πιστεύουμε πως αν υπάρχει βούληση μπορεί να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Μακρύγιαλος 17-11-2016

40 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ

Πωγωνίδης Χρήστος – ΚΑΦΕ
Ατματζίδης Δημήτριος – Αρτοποιείο
Ζέπου Ζωή – Super Market
Προβατίδου Μαρία – Ταβέρνα
Γαβριηλίδης Γιάννης – Εμπόριο
Δανιηλίδης Κώστας – Super Market
Χαλκίδης Γιώργος – Ταβέρνα “Ακρογιάλι”
Γεωργιάδης Ευάγγελος – Ιχθυοπωλείο
Τσαρτσαμπαλίδης Γιάννης – Μίνι Μάρκετ
Τσαρτσαμπαλίδης Κώστας – Ηλεκτρικά Είδη
Ναβροζίδου Σωτηρία – ΚΑΦΕ
Χαραλαμπίδου Ελένη – Ταβέρνα
Λαζαρίδης Ευάγγελος – Οινοποιός
Δέλκου Θεβρωνία – Ταβέρνα (παραλία Πύδνας)
Αναστασιάδης Παρασκευάς – ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ
Κουνατίδης Γιώργος – Ξενοδοχείο Αχίλλειον
Ψαρράς Γιάννης – Καφε-Πίτσα
Ψαρράς Εμανουήλ – Ξενοδοχείο Ολυμπίας
Λουτρίδης Βασίλειος – Εργαστήριο Μυδιών
Μήλιος Χρήστος – Ταβέρνα “Κόκκινη Βάρκα”
Γιάντσος Βαγγέλης – Ξενοδοχείο Δίας
Γιάντσος Γιάννης – Ξενοδοχείο ΣΤΑΡ 1
Μιχαϊλίδης Αλέκος – Ξενοδοχείο STAR 2
Ελευθεριάδου Παρθένα – Ταβέρνα “Θάλασσες”
Ελευθεριάδης Γεώργιος – Εργαστήριο Μυδιών
Χρυσοχοϊδης Αλέξανδρος – Καφέ-Μπαρ
Lozanova Raya – Ταβέρνα “Αλβατρος”
Μαυρίδου Κυριακή – Super Market
Παπαδόπουλος Θεοχάρης – Περίπτερο
Σιαπεκίδης Στάθης – Καφετέρια
Φελώνη Αθηνά – Ταβέρνα “Γυαλός”
Αναστασιάδου Γλυκερία – Καφέ-Πίτσα
Ξενίδης Νίκος – Επιπλοποιός
Ξενίδης Λάμπης – Επιπλοποιός 
Κάβουρας Σταύρος – Οικοδομικά Υλικά
Δανιηλίδης Δημήτριος – Οικοδομικά Υλικά
Παναγιωτίδης Ζαχαρίας – Ψησταριά
Κάβουρας Γιώργος – Μεσιτικό Γραφείο 
EDINA POZSGAI – Είδη Ρουχισμού
Σιδηρόπουλος Μιλτιάδης – Είδη Αλιείας

Πηγή: pieriki.blogspot.gr

 

Εγώ με την σειρά μου υπενθυμίζω ότι και πάλι ήταν κλειστός ο κόμβος Μακρυγιάλου για αρκετούς μήνες, λόγω προβλημάτων του δρόμου.

Σχετικό ρεπορτάζ βλέπετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Κλειστή η έξοδος Μακρυγιάλου, ατελής η γέφυρα Αιγινίου από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.


Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, επισκευάστηκε και παραδόθηκε στους οδηγούς ο κόμβος Μακρυγιάλου. Σήμερα βλέπουμε το ίδιο χάλι και χειρότερο εφόσον ΚΑΙ ΠΑΛΙ έκλεισε ο κόμβος για εργασίες που θα ξανακρατήσουν μήνες και μήνες, αποκόπτοντας τον Μακρύγιαλο από την ομαλή διέλευση και προσέλευση των επισκεπτών.

%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85

%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85

Στην πρώτη μου επαφή με το πρόβλημα, όταν είδα τον αποκλεισμό, επικοινώνησα με την εταιρία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» για ρεπορτάζ όπου και με παρέπεμψαν στην εκπρόσωπο τύπου της εταιρίας Ειρήνη Ζαβρίδου. Επανειλημμένα προσπάθησα τηλεφωνικά να επικοινωνήσω μαζί της αλλά στάθηκε αδύνατον εφόσον δεν απαντούσε στο κάλεσμά μου. Από την εταιρία μου τηλεφώνησαν λέγοντας μου ότι η κυρία Ζαβρίδου θα επικοινωνήσει μαζί μου. Και αυτό στάθηκε αδύνατον.

%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85

Καταλήγω στο ότι, δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα μετά από σύντομη συνάντησή μου με τον δήμαρχο Πύδνας – Κολυνδρού Ευάγγελο Λαγδάρη, όπου και μου είπε ότι πρέπει να γίνουν κάποια απαραίτητα έργα στον κόμβο και σύντομα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα. Βλέπω όμως με λύπη, ότι, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων κορυφώνονται και το ζήτημα θα πρέπει να παραμείνει στην δημοσιότητα.

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2) 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv 2016

banners-pieria-tv-movie_snapshot

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο