ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή… ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 24.03.2017)

Σύνηθες είναι το φαινόμενο σε πολλούς οδηγούς να μη γνωρίζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Εν προκειμένω μιλάμε για τους οδηγούς στην πόλη μας την Κατερίνη.

Λησμονούν ή μάλλον αδιαφορούν πλήρως για την προτεραιότητα των πεζών σε διαβάζεις πεζών, με συνέπεια να περνούν με τά οχήματά τους σε βαθμό που να πατήσουν και πάνω από τά σώματα των πεζών και μικρών παιδιών ακόμη.

Λίγη ώρα χρειάζεται κάποιος να σταθεί σε μια διάβαση πεζών για να καταγράψει την ανοησία και την αδιαφορία κάποιων οδηγών. Εμένα μου πήρε μόλις λίγα λεπτά καταγραφής αυτού του αίσχους του οποίου η Δημοτική Αστυνομία αγρόν ηγοράζει συνεχώς και στήνεται μόνο στην κεντρική πλατεία για να κόβει κλήσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα για να έχει έσοδα ο Δήμος. Η ζωή των πεζών που κινδυνεύει καθημερινά από ασυνείδητους οδηγούς δεν τους ενδιαφέρει.

Ευτυχώς όμως ανάμεσα στους ασυνείδητους υπάρχουν και οι ευσυνείδητοι που γνωρίζουν καλά την προτεραιότητα των πεζών και φέρονται με σεβασμό.

Από την άλλη, για να είμαι και ακριβοδίκαιος, μεγάλη ευθύνη φέρει και ο Δήμος Κατερίνης, που δεν φροντίζει ούτως ώστε οι διαγραμμίσεις να είναι εμφανείς και έντονες για να μπορούν να γίνονται αντιληπτοί από τους διερχόμενους οδηγούς.

Έκανα παλαιότερα διάφορα ρεπορτάζ γι’ αυτό αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος αγρόν ηγόρασε για την ασφάλεια των πεζών. Εκόπτετο μάλιστα σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, ότι, επιτέλους κατάφεραν και αγόρασαν ειδικά ανεξίτηλα χρώματα για τις διαγραμμίσεις των πεζών, που δεν ξεθωριάζουν και τά πλήρωσαν λίγο ακριβότερα. Καιρός να μας πεί πού πήγαν αυτά τά χρήματα και από ποιόν τα αγόρασε ώς ανεξίτηλα.

Αυτό που βλέπει ο δημότης πλέον, είναι η απουσία των διαγραμμίσεων, άσχετα που λίγους μήνες πρίν υπάλληλοι του Δήμου έβαφαν τις διαβάσεις και ο Δήμος με υπερηφάνεια έστελνε δελτία τύπου με φωτογραφίες των εργασιών.

Τελικά όλα αποδείχτηκαν φούσκα, αέρας κοπανιστός.

Βλέπουμε και σκάνδαλο στην υπόθεση εφόσον πλήρωσε ο Δήμος για ανεξίτηλα χρώματα και σε λίγους μήνες το ανεξίτηλο γίνεται ατμός!

Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς, οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να σταματούν στις διαβάσεις πεζών και να δίνουν την προτεραιότητα σε κάθε έναν που διασχίζει το σημείο, για να μη προκληθεί ατύχημα και μάλιστα θανατηφόρο όπου θα καταστραφεί και η ζωή του οδηγού που προκάλεσε το εγκληματικό δυστύχημα.

Οδηγοί και Δήμος πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους και να μη παρανομούν.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο