ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(11/05/2018)

 

Σε δικαστική αίθουσα της Κατερίνης βρέθηκε ο ιερέας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος από την Καρδίτσα κατηγορούμενος για πλαστογραφία διαθήκης με σκοπό να καρπωθεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τής μητέρας του.

Συγκεκριμένα, σήμερα 11 Μαΐου 2018, εκδικάστηκε στην Κατερίνη η υπ’ αριθμόν 11 υπόθεση για πλαστογραφία όπου ο κατηγορούμενος ιερέας πλαστογράφησε την -δήθεν- διαθήκη τής θανούσας μητέρας του για να καρπωθεί μεγάλο μέρος τής περιουσίας της, τόσο στον Άνω Άγιο Ιωάννη Πιερίας όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος ζημιώνοντας τις δύο αδελφές του.

Τυχαία μια από τις αδελφές ανακάλυψε την υπάρχουσα διαθήκη όπου φέρεται ο ιερέας ώς κληρονόμος του μεγαλύτερου μέρους της περιουσίας, όπως οικόπεδο με δύο οικήματα, μεγάλη έκταση αγροτεμαχίων κ.λ.π. και ενημέρωσε την αδελφή της στην Γερμανία ή οποία και η ίδια δεν γνώριζε την ύπαρξη μιάς τέτοιας διαθήκης. Δεδομένου ότι η μητέρα τους ήταν αγράμματη και σχεδόν τυφλή για να συντάξει ή να υπογράψει μια τέτοια διαθήκη, ενώ ενώπιον όλων των παιδιών της ενώ ζούσε έλεγε πως θα αφήσει τα οικήματα στην αγαπημένη της εγγονή, υποψιάστηκε η αδελφή του ιερέα πλαστογραφία όπου και άρχισαν οι έρευνες για να καταλήξει η υπόθεση στο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ιερέας από την Καρδίτσα, εμφανίστηκε δίχως υπεράσπιση συνηγόρου. Η μηνύτρια αδελφή του, εξιστόρησε τα γεγονότα στους δικαστές ώς έχουν και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ζωή του κατηγορουμένου πρίν να γίνει ιερέας. Είπε πως ο αδελφός της, από την Γερμανία κιόλας όπου κατοικούσαν, ήταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα άνεργος και φτωχός, και κάποτε του είπαν κάποιοι πως για να έχει ένα σίγουρο μεροκάματο να τον κάνουν… παπά. Έτσι και έγινε!!! 

Επί σειρά ετών τα αδέλφια δεν μίλαγαν μεταξύ τους, ούτε ο ιερέας έκανε προσπάθεια συμφιλίωσης ενώ αντέκρουε τις προσπάθειες της αδελφής του να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ώς ιερέας πλέον, ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος προέβη στην πράξη τής πλαστογραφίας και στην απολογία του είπε πως δεν γνώριζε για την πλαστή διαθήκη και την ανακάλυψε μαζί με τον εξάδελφό του τυχαία πίσω από ένα κομοδίνο του σπιτιού όταν έκαναν κάποια μετακόμιση των επίπλων. Στην πρότερη κατάθεση του όμως δήλωσε πως ο εξάδελφός του την βρήκε μόνος του και του την παρέδωσε.

Ο κατηγορούμενος ιερέας δεν έπεισε τους δικαστές για την αθωότητά του και τον καταδίκασαν σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή λόγω εντίμου προτέρου βίου, ενώ με συνοδεία αστυνομικού μεταφέρθηκε για τα περαιτέρω.

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο