ΚΑΤΕΡΙΝΗ: «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» Η ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (07-10-2021).

 

Όσο και να αγαπάς την πόλη που ζεις, δεν γίνεται κάποιες φορές να μην έχεις παράπονο για τις καθημερινές αναγκαίες ελλείψεις της. Κάτι τέτοιο στην Κατερίνη είναι και η απαράδεκτη έλλειψη θέσεων στάθμευσης οχημάτων.

Γυρίζω την Κατερίνη συχνά, είτε για διάφορα ρεπορτάζ μου είτε για επίσκεψη στο κέντρο εφόσον ζω σε προάστιο. Για να βρώ χώρο στάθμευσης, ή απλώς… πάρκινγκ, όπως λένε και στο χωριό μου, θα βρώ τις περισσότερες φορές είτε στην περιοχή πρίν την ΔΕΗ, για όσους γνωρίζουν, είτε γύρω στα ΚΤΕΛ. Μετά “το κόβεις” με το πόδι για το κέντρο.

Θα μου πείτε ότι τα αυτοκίνητα είναι υπερδιπλάσια, αυτό όμως που αγνοούν κάποιοι είναι και η ασυνειδησία κάποιων καταστηματαρχών που εναποθέτουν στον δρόμο διάφορα εμπόδια για να σταθμεύσουν οι οδηγοί, όπως ποδήλατα, καφάσια, μπιτόνια και ότι μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό τους αρκεί να έχουν ανοικτό χώρο μπροστά στα καταστήματα τους.

Πέραν τούτων όμως, υπάρχουν και αδιάφοροι οδηγοί που σταθμεύουν κρατώντας διπλή θέση και δεν αφήνουν άλλα οχήματα να σταθμεύσουν.

Δυστυχώς η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, και η Τροχαία, εάν καθ’ υπόθεση είναι στην ευθύνη της, αδιαφορούν στην θέα αυτής της ασυδοσίας των καταστηματαρχών και δεν τηρούν τον Νόμο που προβλέπει με το άρθρο 48 του Κ.Ο.Κ. για κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου, πρόστιμο 400 ευρώ. Εμείς οι οδηγοί που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας δεν μπορούμε να απολαύσουμε το δικαίωμα μας για εύρεση θέσης στάθμευσης, ούτε φυσικά ο Δήμος μεριμνάει γι’ αυτό.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο