ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2018 – Παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(28/10/2018)

 

Τα πάντα έτοιμα στην Πλατεία Ηρώων τής Κατερίνης για την Παρέλαση τής 28ης Οκτωβρίου με τον εορτασμό τού «ΟΧΙ» κατά των Ιταλών το έτος 1940.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα τής Ελευθερίας στην πλατεία Κατερίνης, οι επίσημοι κατέρχονται να πάρουν την θέση τους στην εξέδρα για την έναρξη τής παρέλασης.

Πλήθος κόσμου τίμησαν τούς παρελαύνοντες μαθητές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους που παρέλασαν.

Παρακολουθείτε στο παραπάνω βίντεο στιγμιότυπα από την παρέλαση ενώ παρακάτω φωτογραφίες.

Παρελαύνοντες νεαροί των Λυκείων Κατερίνης στάθηκαν πίσω και πλάι από την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα για την Μακεδονία την ώρα τής παρέλασης, όπως «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία», «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και τραγουδούσαν την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση τής κυβέρνησης να προσπαθήσει να ξεπουλήσει την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς.

Μια ευχάριστη νότα δόθηκε στην παρέλαση με την απόφαση τού Δήμου Κατερίνης να καλέσει σύλλογο από τις Σέρρες να παρελάσει, με τους άνδρες ενδεδυμένους τις αυθεντικές στολές που φορούσαν οι πολεμιστές στο οχυρό τού Ρούπελ.

Μετά το πέρας τής παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις από τους επισήμους κυρία Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κύριο Σάββα Χιονίδη, δήμαρχο Κατερίνης και κύριο Κώστα Κουκοδήμο, βουλευτή Πιερίας τής Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου δημάρχου Κατερίνης.

Η εκπρόσωπος τής κυβέρνησης και βουλεύτρια τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κυρία Μπέττυ Σκούφα, απομακρύνθηκε βιαστικά δίχως να κάνει δηλώσεις για την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου.

Ζητήσαμε και από τον Μητροπολίτη Κίτρους κύριο Γεώργιο να κάνει δήλωση για την επέτειο αλλά προς έκπληξη πάντων ο μητροπολίτης αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι «δεν κάνω εγώ δηλώσεις», σε αντίθεση με το παρελθόν πού πάντοτε πρώτος ήταν μπροστά στην κάμερα για δηλώσεις.

Στην συνέχεια πολιτιστικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία τής πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε

©www.Pieria.tv – 2018

     

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο