Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης σε δικαιούχους της Κατερίνης και 30 Δήμους της Χώρας.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Του Γιώργου Οικονομίδη.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, σε 30 δήμους της χώρας, βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας.

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης σε δικαιούχους

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Μεταξύ των 30 δήμων που επιλέχθηκαν από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, βρίσκεται και ο δήμος Κατερίνης, όπου οι δικαιούχοι ας το έχουν υπ‘ όψιν.

Οι δικαιούχοι θα επιλέγονται σύμφωνα με τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια όπου και το επίδομα για κάθε δικαιούχο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων, και αν τυχόν υπάρχει τότε το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Παράδειγμα, εάν το εισόδημα κάποιου είναι 150 ευρώ τον μήνα τότε θα λαμβάνει από το κράτος 50 ευρώ για να συμπληρωθούν τα 200 ευρώ που δικαιούται κάθε μήνα.

Εάν σε ένα νοικοκυριό υπάρχουν πέραν του ενός ενήλικα τότε για τον κάθε επιπλέον δικαιούχο της οικογενείας θα καταβάλλεται το ποσό των 100 ευρώ ενώ για κάθε ανήλικο θα καταβάλλεται ποσό 50 ευρώ. Μια 4μελής οικογένεια θα λαμβάνει οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ τον μήνα από τον δήμο Κατερίνης (που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 30 δήμους), σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, όπου το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το υπό σύσταση Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι 30 δήμοι που επιλέχθηκαν από την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι οι εξής παρακάτω:

– Νέα Ιωνία
– Ασπρόπυργος
– Ελευσίνα
– Φυλή
– Άγιοι Ανάργυροι (Καματερό)
– Αιγάλεω
– Κερατσίνι – Δραπετσώνα
– Νίκαια – Ρέντη
– Πέραμα
– Λαμία
– Βέροια
– Παύλος Μελάς (Θεσσαλονίκη)
– Κιλκίς
– Κατερίνη
– Ρέθυμνο
– Γόρτυνος
– Ορεστιάδα
– Καβάλα
– Άρτα
– Ζάκυνθος
– Λέσβος
– Καλαμάτα
– Σκιώνη
– Κάλυμνος
– Λέρος
– Τρικκαίων
– Ελασσόνα
– Πύργος
– Αιγιαλεία
– Καστοριά

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment