ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(18/04/2018)

 

Σήμερα θα μαγειρέψουμε, ή καλύτερα θα κάνουμε μια υπέροχη κολοκυθόσουπα, μια Pumpkin Soup σύμφωνα με την ξενική διάλεκτο.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ, είναι ένα κίτρινο κολοκύθι. Αφαίρεσα την φλούδα και το υπόλοιπο το έκοψα σε μικρούς κύβους. Στην κατσαρόλα έβαλα λίγο λάδι και βούτυρο, ανάλογα με την ποσότητα του κολοκυθιού, και πρόσθεσα το κολοκύθι. Ένα ή δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα τα έχω έτοιμα να τα χρησιμοποιήσω αργότερα.

Επίσης έχω έτοιμο 2 κούπες καυτό νερό όπου θα το συμπληρώσω με 2 κύβους κότας ή λαχανικών εάν το προτιμάτε.

Ανακατεύοντας συνεχώς το κολοκύθι στην κατσαρόλα, όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καυτό νερό εφόσον προηγουμένως λιώσαμε μέσα τους 2 κύβους ζωμού κότας ή λαχανικών. Προτιμήστε το δεύτερο μάλλον.

Αφήνουμε όλο το μείγμα πλέον να σιγοβράζει έως ότου απορροφήσει τον ζωμό του και χυλώσει. Εάν χρειαστεί περισσότερο νερό μπορείτε να προσθέστε.

Μετά χυλωμένο όπως είναι το μείγμα, το ανακατεύουμε σε περίπτωση που έμειναν κάποια κομμάτια μέχρι να το κάνουμε ώς αλοιφή. Στην συνέχεια θα το περάσουμε από το μπλέντερ εάν κάποιοι το προτιμούν όντως ώς κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ.

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2018

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο