ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η… ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ; ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(23/09/2018)

 

Ένα ορείχαλκο άγαλμα γυναικείας φιγούρας πού φιλοτέχνησε ο αείμνηστος Ευθύμιος Καλεβράς το 1973, με δαπάνη του Δήμου Κατερίνης, φιγουράρει στην πλατεία Ελευθερίας και μερικοί το γνωρίζουμε -και το αποκαλούμε- ώς άγαλμα τής Ελευθερίας.

Πιθανόν όμως κάποιοι να θεωρούν την «Ελευθερία» ώς «μυστικό κονδύλι» και κρύβουν τά στοιχεία της.

Όσο λοιπόν και να ψάξει κάποιος την βάση τού αγάλματος, δεν θα βρεί έστω και μια επιγραφή με το όνομα τής σμίλης ούτε καν μια έστω υποτυπώδη περιγραφή για το τί στέκει εκεί επάνω. Οι επισκέπτες τής πόλης και όχι μόνο, θα πρέπει να περιτριγυρίζουν το άγαλμα ψάχνοντας την ταυτότητά του, και στο τέλος θα φεύγουν κουνώντας την κεφαλή από δυσφορία για την αδιαφορία τού Δήμου Κατερίνης.

Σημειωτέον ότι οι παρελάσεις, οι καταθέσεις στεφάνων σε Εθνικές και όχι μόνον εορτές, γίνονται κάτω από αυτό το άγαλμα. Σε ένα άγαλμα δηλαδή αγνώστου ταυτότητος, σε ένα άγαλμα «φάντασμα» μη ταυτοποιημένο.

Ποιός άραγε ευθύνεται γι’ αυτό; ή κατά την ρύση τού Χαρίλαου Τρικούπη: «Τις πταίει»;

Ο ΟΠΠΑΠ τού Δήμου Κατερίνης και ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Κίτρους, διοργανώνουν κάθε έτος τον αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» με αφετηρία το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

Πιθανόν να μη γνωρίζουν ότι η βάση τού αγάλματος είναι… γυμνή!

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο