Κύριε Πρωθυπουργέ, Όχι λέει ο Π.Ο.Υ. στον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό. Αδίκως Πασχίζεις Λοιπόν.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)
www.Pieria.tv (09-03-2021).

 

Ένα ηχηρό ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ταξίδια είπε ο Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και βάζει στην θέση του τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θέλει να επιβάλει σε όλους μας το… «τρύπημα».

Μαζί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εμάνουελ Μακρόν και άλλοι ηγέτες δεν συμφωνούν στην πρόταση Μητσοτάκη για το υποχρεωτικό Covid Pass.

Πού αποσκοπεί λοιπόν η εμμονή του κυρίου πρωθυπουργού;

Μήπως να ξαναφέρει την «δημοτικότητα του (λέμε τώρα) στο προσκήνιο εφόσον έπιασε πάτο με τις ανθελληνικές ενέργειες του που κατέστρεψαν και εξακολουθούν να καταστρέφουν την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Μήπως άλλα συμφέροντα κρύβονται στο παρασκήνιο;

Για το ηχηρό ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του Π.Ο.Υ., διαβάστε λεπτομέρειες παρακάτω στο ρεπορτάζ της παροικιακής εφημερίδας Μελβούρνης «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»:

Ο Π.Ο.Υ. κατά του «πιστοποιητικού εμβολιασμού» για ταξίδια, για την ώρα.

Για «πραγματικά πρακτικούς και ηθικούς» λόγους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης Δρ Michael Ryan.

Το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» κατά COVID-19 βρίσκεται στην επικαιρότητα ως ενδεχόμενο βασικό προαπαιτούμενο για τα ταξίδια στο εξωτερικό στο… μέλλον.

Αρκετές αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Qantas, έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους, όσοι θέλουν να πετάξουν ανά τον κόσμο, να μπορούν μόνο αφού έχουν κάνει το εν λόγω εμβόλιο.

Η Ελλάδα επίσης, έχει προωθήσει το «πιστοποιητικό» αυτό ως αναγκαίο για να επανέλθει μία «κανονικότητα» και στον τόσο πολύτιμο για την οικονομία τουρισμό.

Αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) προειδοποιεί πως δε θα πρέπει να καταστεί ως προαπαιτούμενο να αποδεικνύει κάποιος ότι έχει εμβολιαστεί, για «πραγματικά πρακτικούς και ηθικούς» λόγους.

«Επί της παρούσης, η χρήση του εμβολιασμού ως προϋπόθεση για ταξίδια δεν συνίσταται επειδή, απλά, τα εμβόλια δεν είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλες τις χώρες και σίγουρα όχι σε ισότιμη βάση», δήλωσε ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης Δρ Michael Ryan.

Επίσης, ο Π.Ο.Υ. έχει επισημάνει ότι ακόμη δεν είναι γνωστό πόσο διαρκεί η ανοσία κατά COVID-19 για όσους έχουν κάνει, οποιοδήποτε εμβόλιο σχετικά, καθώς τα στοιχεία ακόμη είναι στο στάδιο της συλλογής.

Η στρατηγική με το «πιστοποιητικό» μπορεί να είναι άδικη για ανθρώπους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, για διάφορους λόγους και το να απαιτούμε «διαβατήρια» σε σχέση με τα εμβόλια μπορεί να έχει ως συνέπεια η «ανισότητα και η αδικία» να εδραιωθούν περαιτέρω.

Πρόσφατα και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επεσήμανε ότι τίθενται αρκετά ηθικά και ουσιαστικά ζητήματα επί του θέματος.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι παραμένει άγνωστος και ο βαθμός στον οποίο τα εμβόλια αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού, καθώς τα στοιχεία ακόμη δεν είναι επαρκή.

Δηλαδή, αν κάποιος κάνει το εμβόλιο, μπορεί ο ίδιος να μη νοσήσει σοβαρά από την COVID-19, αλλά είναι πιθανό να μεταδώσει τον ιό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή στην προορισμό του.

Ο κ. Μακρόν μίλησε επίσης για νομικές και δεοντολογικές ενστάσεις, μεταξύ άλλων, σχετικές με τα προσωπικά δεδομένα.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο