ΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΤΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (14-08-2020).

 

Αφόρητη είναι τις περισσότερες φορές η οσμή από τά λύματα που πέφτουν σε παρακείμενους αγρούς και διατροφικές μονάδες λόγω συχνής βλάβης στον κεντρικό αγωγό λυμάτων της Παραλίας από την ΔΕΥΑΚ.

Η μόλυνση είναι εμφανής εφόσον καταλήγουν τα λύματα στην θάλασσα της Ολυμπιακής Ακτής μέσω καναλιών. Η κοινή γνώμη αποδίδει την μόλυνση σε συγκεκριμένες μονάδες, όπως εν προκειμένω στην κτηνοτροφική μονάδα τού Τάκη Μπάσδρα, κάτι που τελικά δεν ισχύει.

Έγιναν στοχευμένες καταγγελίες για την μόλυνση και η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό με κατηγορούμενο και το γνωστό βουστάσιο.

Σήμερα Παρασκευή 14/08/2020, μετά από πρόσκληση που μου έγινε για να καταγράψω την κατάσταση επακριβώς, ανταποκρινόμενος αντίκρισα το πρόβλημα στην ρίζα του. Ο αγωγός λυμάτων που έρχεται από την Παραλία Κατερίνης, έχει για πολλοστή φορά βλάβη στην βαλβίδα του και από το σημείο που βλέπουμε στον δέκτη μας ανά 5λεπτο περίπου εκτοξεύει και τα λύματα σαν να θέλει να ξεθυμάνει. Αποτέλεσμα τούτου είναι να γεμίζει η περιοχή ακαθαρσίες καλύπτοντας στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών αλλά και παρακείμενης μονάδας παραγωγής σαλάτας.

Ο κύριος Τάκης Μπάσδρας όπου επανειλημμένα παθαίνει ζημίες από τον ελαττωματικό αγωγό, μίλησε στην κάμερα μας και στον Γιώργο Οικονομίδη.

Ο εν λόγω αγωγός για κάποια χρόνια αποδεικνύεται διάτρητος και σε πολλά σημεία σπάει με αποτέλεσμα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ να σπεύδουν να βρούνε τα σημεία για την επιδιόρθωση τους. Αυτό όμως που πραγματικά χρειάζεται είναι ένας νέος αγωγός λυμάτων με σύγχρονες προδιαγραφές.

Όπως βλέπουμε και στα εναέρια πλάνα μου, το κανάλι καταλήγει στην θάλασσα της Ολυμπιακής Ακτής.

Λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου όμως, καθώς μου καταγγέλθηκε, οι αρμόδιες υπηρεσίες κλείνουν το κανάλι για να μην καταλήγει στην θάλασσα με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τά λύματα και να ξεχειλίζουν στους αγρούς και στα κοντινά σπίτια και επιχειρήσεις.

Τελικά το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά στις κακοτεχνίες της ΔΕΥΑ Κατερίνης.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο