Μήνυμα Μπέττυς Σκούφα για την 28η Οκτωβρίου

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Επίκαιρη, όσο ποτέ άλλοτε, η καταπολέμηση του φασισμού σε όλες του τις εκφάνσεις.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η άνοδος των Ιταλών φασιστών με αρχηγό τον Μουσολίνι και των Γερμανών ναζιστών με ηγέτη τον Χίτλερ, δημιούργησε τις συνθήκες για το ξέσπασμα του πιο καταστρεπτικού πολέμου στην ανθρώπινη Ιστορία.

Η διασφάλιση της Ειρήνης στη χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στην Ευρώπη συνολικά, περνά μέσα από το διακύβευμα αυτό, που δεν είναι άλλο από την καταπολέμηση του φασισμού σε όλες του τις εκφάνσεις. Το αίτημα για άσκηση πολιτικής φιλίας των λαών και ανάδειξης του αντιρατσιστικού μετώπου, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Σε αυτή την προσπάθεια οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, έχουμε συνολικά την ευθύνη και το χρέος, για καθημερινή προάσπιση, διατήρηση και εξασφάλιση εκείνων των μεγάλων αξιών που το σύνταγμά μας προάγει, όπως της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής Δικαιοσύνης, της ομοψυχίας, της ισονομίας και του Ανθρωπισμού.

Τιμούμε και θυμόμαστε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριπλής Κατοχής της χώρας μας. Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, μέρος της οποίας οφείλεται και στην Αντίσταση του λαού μας, με πρωτοπόρο το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί μια από τις πιο φωτεινές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας και η μνήμη των Ιστορικών αυτών γεγονότων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο απόδοσης τιμής τους.

 

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ

Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων


Μοιραστείτε το Άρθρο