Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Η ιδιαίτερη φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία συνιστά αυτονόητο χρέος και δείγμα της ποιότητας της κοινωνίας και του πολιτισμού μας. Στο Δήμο Κατερίνης, αποδεικνύουμε διαχρονικά, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής προστασίας, ότι, η μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και οι ίσες ευκαιρίες για ένταξη των ΑμεΑ, στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, τίθενται στο επίκεντρο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, λειτουργεί για τρίτη σχολική χρονιά, το Ειδικό Σχολείο Κατερίνης (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), ένα έργο – πρότυπο για όλη την Ελλάδα, ενώ ολοκληρώσαμε την ανέγερση τριών στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης και ταυτόχρονα επέκτασης – βελτίωσης του μεικτού κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, στο χώρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στην ενότητα επέκτασης του Καπνικού Σταθμού.

Παράλληλα, λειτουργούν το Γυμνάσιο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ενώ θέματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) στους δημόσιους χώρους, διευκολύνονται, στηρίζονται, μέσα από τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των αντίστοιχων υποδομών.

Επιπλέον, για το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, καθώς και για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», επιτύχαμε μέσω ένταξης στο ΕΣΠΑ, τη βελτίωση υποδομών, υπηρεσιών υγείας,  κοινωνικών υποδομών και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση της πρόσβασης σ’ αυτές, ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Έμπρακτα, με ευαισθησία και σεβασμό δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά, προκειμένου να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή, ψηλά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης


Μοιραστείτε το Άρθρο