«ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΛΟΤΑΡΙΑ, ΣΕ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ»

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

[Το επίμαχο βίντεο που αναρτήσαμε διαγράφηκε από το YouTube λόγω απαίτησης της Σερβικής τηλεόρασης SB Film Network για πνευματικά δικαιώματα. Τους ενόχλησε μάλλον το άρθρο μας εφόσον άλλες αναρτήσεις με το εν λόγω βίντεο ακόμα υπάρχουν στο YouTube. Πάντως, το ίδιο βίντεο το αναρτήσαμε στο VIMEO όπου και το δημοσιεύουμε].

(Η πρώτη δημοσίευση του άρθρου έγινε 31 Αυγ 2015 @ 15:23. Σήμερα 31 Ιουλίου 2016 ήλθε ο αποκλεισμός όπως βλέπετε στην φώτο)

*******************

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (31-07-2016).

Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς και όχι μόνον, ο άνθρωπος εναποθέτει την ελπίδα του στο… «εύκολο» κέρδος, και στρέφεται –πού αλλού;- στα τυχερά παιχνίδια.

Δεν είναι κάτι σπάνιο και στην πατρίδα μας, όπως και σε κάθε σχεδόν χώρα του κόσμου, να ελπίζει κάποιος από τέτοιου είδους λοταρίες. Κάποιοι πιστεύουν ότι η «θεά» τύχη θα τους ευνοήσει, και άλλοι αποδίδουν το όλο εγχείρημα σε μια καλοστημένη ΑΠΑΤΗ, εφόσον ότι γίνεται ηλεκτρονικά μπορεί και να προκαθοριστεί ανάλογα.

Είναι όμως ΑΠΑΤΗ τα τυχερά αυτά παιχνίδια ή όχι;;;

Καλό το ερώτημα…! Στο οποίον έρχεται η απάντηση από μια κλήρωση Λόττο τής Σερβίας σε επ’ ευθείας τηλεοπτική κάλυψη τον περασμένο Ιούλιο του 2015, και συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Ιουλίου και στην 59η κλήρωση.

Εκεί, αποδεδειγμένα (σε εισαγωγικά ή όχι), βλέπουμε κάτι παράξενο να συμβαίνει. Την στιγμή της κλήρωσης, και ενώ έπεφταν οι αριθμοί, στην οθόνη γράφτηκε μεταξύ των άλλων και ο αριθμός 21 (δίχως να βγεί), ενώ στην κληρωτίδα έπεφτε ο αριθμός 27.

«Έτρεχαν και δεν έφταναν» οι «αστέρες» του παιχνιδιού, εφόσον ο επόμενος αριθμός της κλήρωσης ήταν ο αριθμός… 21.

Μετά από ολιγόλεπτη –και μέσα σε πανικό- προσπάθεια, μπήκαν κάπως τα πράγματα στην θέση τους, με την «σωστή» σειρά αριθμών στην τηλεοπτική  οθόνη.

Μετά από αυτό το φιάσκο, χιλιάδες ήταν οι διαμαρτυρίες των τηλεθεατών που ελπίζουν σε ένα… «θαύμα» και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον τζόγο του εύκολου χρήματος. Μετά από την κατακραυγή αυτή, δεν θα μπορούσε ο εισαγγελέας να παραμείνει αμέτοχος!!!

Έξι υπεύθυνοι του παιχνιδιού κατηγορήθηκαν ενώ η «κεφαλές» της Λοταρίας αρνήθηκαν την απάτη και απέδωσαν το περιστατικό σε ένα «τεχνικό λάθος»… πολύ όμως «προφητικό».

Η Σερβική Κρατική Λοταρία κάθεται πλέον σε «αναμμένα κάρβουνα».

Η αστυνομία διερευνά κατά πόσον η εν λόγω κλήρωση συστάθηκε εκ των προτέρων, στήθηκε δηλαδή, ενώ με τον απόηχο της έρευνας αυτής ο επικεφαλής της Λοταρίας Αλεξάνταρ Vulovic υπέβαλε την παραίτησή του λέγοντας πως, «Η αστυνομία και οι εισαγγελείς θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Αν υπάρχει αδίκημα που διαπράχθηκε θα το ανακαλύψουν. Για μια τέτοια παραβίαση της εμπιστοσύνης κάποιος θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος».

Όσο για τον αριθμό 21 που «προφητικά» εμφανίστηκε πρίν ακόμα κληρωθεί, αποδόθηκε σε «καθαρή σύμπτωση», και περιμένουν από τον λαό να το πιστέψει.
 
Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς είπε ότι πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεοπτικής οικοδέσποινας, θα υποβληθούν από την αστυνομία σε Τεστ Αλήθειας κατά την ακροαματική διαδικασία.

Περιττό να πούμε ότι η αστυνομία κατέσχεσε τον εξοπλισμό της Λοταρίας για να ευκολυνθεί η έρευνα.

Η Λοταρία είναι πολύ δημοφιλής στη Σερβία, μια χώρα των Βαλκανίων με μια φτωχή οικονομία και… εκτεταμένη διαφθορά.

Μένει λοιπόν να δούμε πότε επιτέλους και στην χώρα μας οι εισαγγελείς θα τολμήσουν να ερευνήσουν τυχόν ατασθαλίες και απάτες στα γνωστά παιχνίδια που ακούμε για απανωτά «Τζάκ Πότς» και ξαφνικά να βρίσκεται κάποιος «τυχερός» που κερδίζει τά εκατομμύρια του Τζόκερ, ο οποίος μάλιστα παραμένει άγνωστος… ως είθισται.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΌΠΟΥ ΤΟ YOUTUBE ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ:

 

©www.Pieria.tv – 2016

 

 

 

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο