ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(25 Μαρτίου 2016)

 

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τους πρόσφυγες και ειδικότερα με τους λαθρομετανάστες.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (4).

Και η Πιερία άρχισε πλέον να γεύεται την εισροή των προσφύγων στα εδάφη της. Αρχής γενομένης από το παλαιό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, όπου μηχανήματα ιδιωτικής εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς για την διαμόρφωση του εδάφους και την καταλληλότητά του στο να υποδεχθεί την -κατά πάσαν πιθανότητα- ανεξέλεγκτη ροή των προσφύγων, έγιναν παράλληλα και σε άλλα σημεία του νομού κέντρα υποδοχής προσφύγων.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (3).

Δεν μας διαφεύγει η ιστορική αλήθεια, ότι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε έμφυτη την φιλοξενία μέσα μας εκεί που πράγματι υπάρχει ανάγκη.

Αυτό που αγανακτεί και αναστατώνει την καθημερινότητά μας είναι η εγκληματική στάση των κυβερνώντων που δέχονται, με ανοικτά πλέον σύνορα, το κάθε εγκληματικό στοιχείο που θέλησε να εισέλθει παράνομα στα εδάφη μας. Η Εθνική μας κυριαρχία ελαττώθηκε, τά σύνορά μας υπέστησαν αλλοίωση, και οι εκάστοτε τοπικοί παράγοντες «περί άλλων τυρβάζουν».

Στο ρεπορτάζ αυτό φιλοξενούμε την έρευνά μας για το προσφυγικό που κτύπησε και την πόρτα του νομού μας. Θα δούμε και θα ακούσουμε την διαβεβαίωση του Δημάρχου Κατερίνης κυρίου Σάββα Χιονίδη όπου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου του 2015 «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» ότι και στην σκέψη μόνο της κυβέρνησης να εγκαταστήσει πρόσφυγες στο Νομό Πιερίας δίχως να προηγηθεί διαβούλευση με την ίδια την κοινωνία, θα έβρισκε τον Δήμο ενάντιο και με δυναμικές αντιδράσεις. Στη συνέχεια θα δούμε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά η δυναμικότητα απεδείχθη αδυναμία και με εντολή του ιδίου του Δημάρχου, όπως μας δηλώνουν κάτοικοι της ΝΕΑΣ ΧΡΑΝΗΣ, δόθηκε το «πράσινο φώς» για προσωρινή εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο γήπεδο τού χωριού, με τον στρατό να στήνει δεκάδες σκηνές στο υγρό και χορταριασμένο έδαφος.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (2).

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (8).

Και ενώ ετοίμαζε ο στρατός τις σκηνές και τά συσσίτια τροφοδοσίας ήσαν έτοιμα και η κάμερα της Pieria.tv παρούσα, ένα ξαφνικό τηλεφώνημα τάραξε τά νερά: “Σταματήστε τις εργασίες διότι πιθανώς να μή έρθουν οι πρόσφυγες στη ΝΕΑ ΧΡΑΝΗ”.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (5).

Η ανοργανωσιά και η προχειρότητα έδειξε το μεγαλείο της. Ώς υπεύθυνο της στιγμιαίας ανωμαλίας υπέδειξαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κύριο Αστέριο Καστόρη.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (6).

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (9).

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (10).

Δυνάμεις της ΕΥΔΑΠ πασχίζουν να υδροδοτήσουν την περιοχή τού καταυλισμού, για να έχουν τρεχούμενο και πόσιμο νερό οι φιλοξενούμενοι.

Τις ημέρες αυτές παρατηρούμε και μια κινητικότητα στον δρόμο που οδηγεί στη ΝΕΑ ΧΡΑΝΗ.

Ο δρόμος (“όλως τυχαίως”) ασφαλτοστρώνεται, και σε συνδυασμό ότι επί σειρά δεκαετιών ο δρόμος αυτός ήταν στο έλεος του Θεού, εύλογα μπορούμε να υποθέσουμε ότι γίνεται χάριν των λαθρομεταναστών, για να πατούν ίσως σε καθαρή άσφαλτο όταν επισκέπτονται την πόλη τής Κατερίνης κατά εκατοντάδες.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (11).

Η κάμερά μας βρέθηκε και στο Βαρικό Πιερίας, και συγκεκριμένα στο CAMPING όπου κατασκήνωσαν προσωρινά οι λαθρομετανάστες.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ.Movie_Snapshot

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (2).Movie_Snapshot

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (3).Movie_Snapshot

Όσον αφορά την Πέτρα Ολύμπου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο Κατερίνης, ότι, θα φιλοξενούνται εκεί αποκλειστικά Σύριοι και οικογένειες μόνο, κανείς άλλος.

Μένει να το δούμε λοιπόν στα επόμενα χρόνια, ναι, χρόνια, που θα εξακολουθούν να βρίσκονται στον χώρο εκείνο.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, κύριος Σάββας Χιονίδης, απειλούσε με ποινικές κυρώσεις όσους δημοσιογράφους δημοσίευαν ότι την Πιερία θα την κατακλύσουν πρόσφυγες, και οι απειλούμενοι δημοσιογράφοι διερωτώνται: ο Δήμαρχος θα ανακαλέσει την απειλή του ή μήπως θα παραδεχτεί την αστοχία του;

Τί άλλαξε από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα; Πρόκειται για “κωλοτούμπα” τού Δημάρχου ή μήπως για αδυναμία εκπλήρωσης της διαβεβαίωσης περί δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στην εισροή μεταναστών στην Πιερία;

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑ (4).Movie

Βλέποντας οι ενδιαφερόμενοι το ρεπορτάζ, θα είναι σε θέση να βγάλουν και τά συμπεράσματά τους.

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2016

 

Δείτε επίσης: ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο