Με το «σταγονόμετρο» επαναπατρίζονται λαθρομετανάστες

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2017)

Φωτογραφία διαδικτύου

Παρά του ότι τα ΜΜΕ δέν κάνουν λόγο γι’ αυτό, είναι αλήθεια ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εργάζονται, έστω και με ρυθμούς χελώνας, για να διαχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι.

Μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία, γίνονται επιστροφές λαθρομεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής τους.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία τής Ελληνικής Αστυνομίας, και στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, επεστράφησαν στις χώρες τους 2.023 αλλοδαποί λαθρομετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων.

Στους εν λόγω αλλοδαπούς, και τόσους άλλους που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών και εισήλθαν λαθραία στην χώρα μας, εκδόθηκαν αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας.

Ενδεικτικός αριθμός επιστροφών, σύμφωνα με τα στοιχεία τής αστυνομίας, έγιναν στους προορισμούς: Αλβανία (1.482 άτομα), Πακιστάν (181 άτομα), Γεωργία (68 άτομα), Αλγερία (53 άτομα), Ιράκ (39 άτομα), Ιράν (22 άτομα), Τουρκία (22 άτομα) και Μαρόκο (20 άτομα).

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 16.003 άτομα, ενώ σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας, έχει πολύ ακόμη δρόμο να διανύσει η Ελληνική Αστυνομία για να διαχωρίσει τους λαθρομετανάστες από τους πραγματικούς πρόσφυγες πολέμου.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο