Μητέρα ανήλικων χάνει τη μάχη με τον καρκίνο λόγω συμβουλής επιτήδειου «γιατρού» να αποφύγει τις χημειοθεραπείες

Μοιραστείτε το Άρθρο

του ΧΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (επιστολή που μας απέστειλε).

Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ «ΓΙΑΤΡΟΣ» ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ «ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ»…

Ιανουάριος, 2017

Ονομάζομαι Χάρης Αναστασίου, είμαι 72 ετών, από το 48 μου άφησα μια επικερδή εργασία στον Καναδά για να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να βοηθήσω ορφανά παιδιά στην πατρίδα μου, σε εθελοντική βάση.

Είμαι επίσης καρκινοπαθής υπό την επιτήρηση γιατρών έως τον Ιούλιο του 2018, καθώς μου έχει αφαιρεθεί η κάτω δεξιά γνάθος και στο υπόλοιπο της ζωής μου θα έχω μουδιασμένο στόμα, γλώσσα και χείλη και θα καταναλώνω μόνο ειδικές τροφές. Είμαι όμως ευγνώμων στο Θεό που μου δίνει ζωή, αισθάνομαι δυνατός και αποφασισμένος να ζήσω, ωστόσο δεν ξέρω αν θα ζήσω ως το τέλος του χρόνου. 

Είναι υποχρέωσή μου να ενημερώσω τους καρκινοπαθείς, γιατί πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου και με αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε. Διεκδικώ το δικαίωμα να ομιλώ με τον δικό μου απλό και αληθινό τρόπο για θέματα που αφορούν άτομα με καρκίνο που έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί συνάντησαν κάποιο επιτήδειο «γιατρό» που τους έπεισε ότι οι παραδοσιακές θεραπείες καρκίνου, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, μπορούν να αντικατασταθούν από «υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή».

Δεκέμβριος 2016. Μια μητέρα δύο ανήλικων παιδιών χάνει τη μάχη με τον καρκίνο.

Πριν δύο χρόνια, σε μια μητέρα διαγνώστηκε καρκίνος ενός ζωτικού οργάνου. Οι γιατροί τη συμβούλεψαν να αφαιρεθεί ο όγκος και να ακολουθήσει θεραπεία (χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες).

Έμαθε όμως η μητέρα αυτή ότι κάπου υπήρχε ένας «γιατρός» που δίδασκε εναλλακτικές θεραπείες, και είχε την ελπίδα ότι με υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή θα μπορούσε να νικηθεί ο καρκίνος της. Παρακολούθησε λοιπόν σεμινάρια με τον «γιατρό», και πείστηκε ότι θα γινόταν καλά με υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή.  Δυστυχώς, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο κατάλαβε ότι έπρεπε να αφαιρεθεί ο όγκος. Οι γιατροί τη συμβούλεψαν πάλι ότι χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες έπρεπε να ακολουθήσουν την εγχείρηση. Η μητέρα αυτή όμως είχε μάθει από τον «γιατρό» ότι οι θεραπείες αυτές δεν είναι απαραίτητες και ότι μπορούσε να γιατρευτεί με υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή. Δυστυχώς τα ανήλικα παιδιά έχασαν τη μητέρα τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή πριν ένα μήνα!

Αν εμείς οι καρκινοπαθείς θέλουμε να ζήσουμε, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του γιατρού μας για χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες και βεβαίως να χρησιμοποιήσουμε την υγιεινή διατροφή και την ποιοτική ζωή μόνο συμπληρωματικά.

Προσωπική εμπειρία:

Πριν έξι περίπου χρόνια γνώρισα ένα από αυτούς τους «γιατρούς», συγκεκριμένα γνώρισα ένα άτομο που παρουσιαζόταν σαν «γιατρός» με τη σύζυγό του, με τίτλους χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, που σύντομα είχαν πείσει όλους ότι τα ήξεραν όλα και ότι ήταν ειδικοί σε υγιεινή διατροφή, ποιοτική ζωή και εναλλακτικές θεραπείες καρκίνου. Τον Σεπτέμβριο 2012, με τη σύζυγό μου παρακολουθήσαμε σεμινάρια 7 ημερών, πληρώσαμε 1.200€ καθώς και άλλα 100€ για 10 VIDEO, όμως δεν εκδόθηκε καμία απόδειξη. Το σεμινάριο μας βοήθησε να προσπαθήσουμε να καταναλώνουμε πιο υγιεινές τροφές. Στο σεμινάριο επίσης έγινε αναφορά σε περιπτώσεις καρκινοπαθών που ξέφυγαν από τον καρκίνο χρησιμοποιώντας τις οδηγίες του «γιατρού». Προσωπικά, έχω μία πάθηση για την οποία ο ουρολόγος μου είχε συστήσει ένα φάρμακο για την υπόλοιπη ζωή μου. Όταν το ανάφερα στον «γιατρό», εκείνος μου συνέστησε να σταματήσω αμέσως το φάρμακο και να το αντικαταστήσω με μια εναλλακτική θεραπεία, με σκορδόνερο! Λίγους μήνες αργότερα, οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι οι μετρήσεις της πάθησής μου είχαν ξεφύγει, και χωρίς να αναφέρω τίποτα στο «γιατρό» επέστρεψα στην θεραπεία που μου είχε συστήσει ο ουρολόγος μου.

Τέσσερα χρόνια πέρασαν και σε αυτό το διάστημα γίναμε μάρτυρες του τρόπου που εργαζόταν το ζευγάρι αυτό. Αυταρχικοί, και αν δεν συμφωνούσες μαζί τους ήταν ΠΑΝΤΑ ζήτημα ηθικής και ευσυνειδησίας.  Αγενής, χωρίς κανένα σεβασμό για άτομα που ήταν στην ηλικία των γονιών του. Ο «γιατρός», διαβασμένος, παμπόνηρος, εύγλωττος που πείθει και τον πιο δύσπιστο, έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για προσωπικό όφελος και προβολή και του ιδίου και της συζύγου του. Έχουν απάντηση για όλα και απειλούν, δεν δέχονται τον διάλογο, μόνο ο δικός τους λόγος ισχύει. Απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αυταρέσκεια και η αυτοπροβολή. Ισχυρίζονται ότι είναι κάτοχοι πολλών πτυχίων αλλά αν τολμήσεις να τους αμφισβητήσεις, απειλούν ότι θα σε πάνε στα δικαστήρια και θα σου πάρουν ό,τι έχεις. 

Πολλά λόγια, πολλές μαγκιές, αλλά λίγα έργα … και ένας όχλος να ακολουθεί πιστεύοντας ότι υπάρχει ελπίδα!

21 Ιουνίου 2013, στην επέτειο των 44ων χρόνων γάμου με τη σύζυγο, βρισκόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, με αποτελέσματα εξετάσεων, περιμένοντας την τελική ετυμηγορία των γιατρών για καρκίνο γνάθου. Αφού καταθέσαμε τα αποτελέσματα εξετάσεων περιμέναμε να μας καλέσουν οι γναθοχειρουργοί. Ενώ περιμένουμε, βλέπουμε ένα οικείο μας πρόσωπο, διευθυντή τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο. Του λέμε ότι περιμένουμε να ακούσουμε δυσάρεστα νέα. Μπαίνει στο γναθοχειρουργικό τμήμα, συζητά με τον διευθυντή και καθώς φεύγει μου λέει: «Χάρη, πριν φύγεις πέρνα από το γραφείο μου, θέλω να σε δω».

Σε λίγο ήρθαν τα κακά μαντάτα. Καρκίνος της κάτω δεξιάς γνάθου που χρειάζεται άμεσα να αφαιρεθεί και να ακολουθήσουν θεραπείες (χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες).

Αναστατωμένοι φεύγουμε και περνάμε από το γραφείο του αγαπητού μας διευθυντή άλλου τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο.

«Παρακαλώ κάθισε», μου λέει, «πες μου τι συμβαίνει και πως αισθάνεσαι».

Του διηγούμαι τα συμβάντα και η επόμενη ερώτησή του είναι:

«Τι σου συνέστησαν οι γιατροί»;

Να αφαιρεθεί άμεσα η κάτω δεξιά γνάθος και να ακολουθήσουν θεραπείες χημειοθεραπειών και ακτινοβολιών.
«Και συ τι σκέπτεσαι να κάνεις;»

Μάλλον δεν θα ακολουθήσω τη συμβουλή των γιατρών επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες.

Ακολουθεί ολιγόλεπτη έντονη συζήτηση.

«Ποιες επιλογές σου υπέδειξαν οι γιατροί, αν δεν ακολουθήσεις τις δικές τους οδηγίες;»

Οι γιατροί μου απάντησαν ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, ούτε εναλλακτικές θεραπείες.

«Και τι σκέπτεσαι να κάνεις;»

Εγώ επιμένω και καθώς είμαι εκνευρισμένος και αναστατωμένος από τη διάγνωση σηκώνομαι να φύγω, εκτείνω το χέρι μου προς το μέρος του αγαπητού μου αλλά αυτός αρνείται να με αποχαιρετίσει.

«Κάτσε κάτω», μου λέει με το δικό του πάντα ήρεμο τρόπο, «τα πράγματα είναι σοβαρά και πρέπει να καταλάβεις ότι αν δεν ακολουθήσεις τη συμβουλή των γιατρών, τα ορφανά παιδιά τα οποία φροντίζεις από το 1994 θα χάσουν τον προστάτη τους».

Πολλά πέρασαν από τη σκέψη μου, πλύση εγκεφάλου, η περίπτωση με την αποτυχημένη εναλλακτική θεραπεία του σκορδόνερου, και τελικά μετά από λίγη ώρα, χρησιμοποιώντας απλή λογική και την παρέμβαση του αγαπητού μου, απαντάω με σταθερή φωνή:

«Έχεις δίκαιο, πρέπει να ακολουθήσω τις υποδείξεις των γναθοχειρουργών μου. Σε ευχαριστώ θερμά για την επιμονή και την αγάπη σου».

Μπροστά μου είχα ένα άγγελο που τον έστειλε ο Θεός για να με πείσει ότι, οι όποιες εναλλακτικές θεραπείες πρέπει να γίνονται μαζί με τις θεραπείες που χρειάζεται ένας καρκινοπαθής.

Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και την επόμενη μέρα συναντάμε τον «γιατρό» και τη σύζυγό του για να συζητήσουμε το μέλλον μου και τις εναλλακτικές θεραπείες που θα έπρεπε να ακολουθήσω, όμως την απόφασή μου την είχα ήδη πάρει και ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μπορούσε να μου την αλλάξει. Όταν τους ανακοίνωσα την τελική μου απόφαση, έφυγαν δυσαρεστημένοι. Από τότε τους έχασα από φίλους γιατί δεν επέλεξα να είμαι ένα από τα θύματα των διδασκαλιών τους!

Εγώ προσωπικά μπόρεσα να ξεφύγω από την «πλύση εγκεφάλου» του «γιατρού» και να προσπαθήσω να ζήσω μια φυσιολογική ζωή. Πόσοι άραγε, άλλοι καρκινοπαθείς, μπορούν να πουν ότι κατάφεραν να ξεφύγουν; Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη φύγει από τη ζωή γιατί υπάρχουν οι επιτήδειοι στη χώρα μας που τα ξέρουν όλα και δεν τους νοιάζει αν πολλοί καρκινοπαθείς θα ακολουθήσουν οδηγίες για εναλλακτικές θεραπείες και θα χάσουν τη ζωή τους.

Πόσοι από τους καρκινοπαθείς έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου και ότι είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσουν την απλή λογική τους, προ πάντων όταν βρίσκονται σε μια τόσο ευάλωτη θέση;

«Σήμερα οι παραδοσιακές θεραπείες καρκίνου είναι απαραίτητες για να ζήσουμε εμείς οι καρκινοπαθείς. Ας μην ακούμε τους επιτήδειους που κυκλοφορούν μεταξύ μας, που ψάχνουν άτομα ευάλωτα για  να αποδείξουν ότι οι θεραπείες καρκίνου δεν είναι απαραίτητες επειδή επιτήδειοι «γιατροί» έχουν δημιουργήσει όνομα πάνω σε δήθεν επιτυχημένα πειράματα με καρκινοπαθείς.

Σε κάθε σεμινάριο του «γιατρού» αναφέρονται οι λιγοστές περιπτώσεις που κάποιοι θεραπεύτηκαν. Από τους περίπου 40 όμως που παίρνουν μέρος στα σεμινάρια, ένας σεβαστός αριθμός είναι «καρκινοπαθείς με ελπίδα» οι οποίοι μετά από λίγους μήνες χάνουν τη ζωή τους γιατί αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την κλασική ιατρική θεραπεία, αλλά τις εναλλακτικές θεραπείες του «γιατρού»!

Ο Καρκίνος δεν σηκώνει πειραματισμούς.

Η επιλογή είναι δική μας, δηλαδή των καρκινοπαθών, για το ποιες θεραπείες θα ακολουθήσουμε:

  1. Παραδοσιακές θεραπείες καρκίνου, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες μαζί με «υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωής» ή
  2. ΜΟΝΟ με «υγιεινή διατροφή και ποιοτικής ζωής».

 

Χάρης Αναστασίου

Τηλέφωνο: 6945154447

e-mail: harrya1944@gmail.com

 

Σχόλιο: Είναι αλήθεια πώς, όταν παρουσιαστεί μια τέτοια ασθένεια σε κάποιον, τότε καταλαβαίνει την δεινή θέση στην οποίαν βρίσκεται! Ο υγιής όσο και να επιμένει σε εναλλακτικές θεραπείες δύσκολα θα πείσει τον πάσχοντα. Αυτό όμως δεν αποκλείει ότι μπορεί με την αλλαγή τρόπου ζωής και την αυστηρή υγιεινή διατροφή να επέλθει ένα ποθητό αποτέλεσμα. Ο οργανισμός όπως επιβαρύνεται με διάφορες ασθένειες έτσι μπορεί και να τις θεραπεύσει ανάλογα. Επόμενο είναι ότι οι εκφυλιστικές καταστάσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και ιατρικά.

Ο καρκίνος «θερίζει» στην ανθρωπότητα, το γνωρίζουμε καλά αυτό! Οι χημειοθεραπείες και κάθε είδους ακτινοβολία δεν φέρνουν πάντα καλά αποτελέσματα στον ασθενή. Έχουν πεθάνει ασθενείς όχι από τον καρκίνο αλλά από τις χημειοθεραπείες που καταβάλουν τον ήδη εξασθενισμένο οργανισμό. Βλέπουμε πως αυτό που γίνεται με την ιατρική μέθοδο μπορεί να γίνει και με την εναλλακτική. Δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι. Σε κάποιους «δουλεύει» (και η εναλλακτική θεραπεία και ή χημειοθεραπεία) και σε άλλους όχι. Ας μη δαιμονοποιούμε λοιπόν ούτε την μια ούτε την άλλη θεραπεία.

Ο ασθενής χρειάζεται την αγάπη μας, την συμπαράστασή μας και την φροντίδα μας. Με το γράμμα αυτό του αγαπητού Χάρη Αναστασίου, «φωτογραφήθηκε» ο εναλλακτικός γιατρός (για όσους τον γνωρίζουμε), άσχετα που δεν τον κατονομάζει. Πέραν τούτου όμως, και τον ίδιο να ρωτήσουμε θα μας πεί την δική του θέση καθώς και κάποια προσωπική αντιπαράθεση (εκτός ιατρικής και υγείας) που υπήρχε και υπάρχει με τον καταγγέλλοντα. Το αποτέλεσμα όμως είναι, να μη παίζουμε με την υγεία μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε συμβουλευόμενοι και τους κλασικούς ιατρούς και τους εναλλακτικούς ιατρούς (εγώ δεν θέλω να τους βάλω σε εισαγωγικά).

Και προσωπικά, που θαυμάζω τις γνώσεις του εν λόγω εναλλακτικού ιατρού, τον ρώτησα για τις βιταμίνες, και ειδικά για την Βιταμίνη C, τις οποίες και χρησιμοποιώ χρόνια τώρα καθώς και τά ομοιοπαθητικά όπου χρειάζονται, και μου τά έβγαλε όλα σκάρτα και απάτη. Εκεί φυσικά, εφόσον γνωρίζω καλά το αποτέλεσμα στον οργανισμό μου κατά την χρήση τους, με απογοήτευσε και έχασα κάπως την εμπιστοσύνη μου σ’ αυτόν. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι τελείως σκάρτος και απατεώνας, ειδ’ άλλως θα είχε επέμβει και η δικαιοσύνη μέχρι τώρα. Το ότι τον καλούν για ομιλίες σοβαρά πανεπιστήμια και οργανισμοί σε διάφορα μέρη του κόσμου, αυτό σημαίνει ότι έχει αναγνωρισμένη επιστήμη. Τέλος, εφόσον την ομοιοπαθητική και την χρήση βιταμινών την έχουν και μεγάλα νοσοκομεία ανά τον κόσμο, τότε ο φίλος εναλλακτικός ιατρός θα πρέπει να αρχίσει να τα παραδέχεται και αυτά.

Με αγάπη πάντα, εύχομαι καλή και σίγουρη ανάρρωση στον αγαπητό Χάρη Αναστασίου για να συνεχίσει το έργο του που τόσο πολύ έχει ανάγκη την παρουσία του και της συζύγου του.

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο