Μια εξαίρετη ακαδημαϊκού επιπέδου ομιλία του κ.Θοδωρή Ρουσόπουλου στην Σχολή Γονέων Κατερίνης

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%89%ce%bd

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν οι ομιλίες στη Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης και με ομιλητή τον πρώην Υπουργό, εκλεκτό δημοσιογράφο και καθηγητή στο Ευρωπαϊκό  Πανεπιστήμιο της Κύπρου κ.Θοδωρή Ρουσόπουλου.

%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%ad%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%bc

Το θέμα που πραγματεύτηκε ο ομιλητής στην ενδιαφέρουσα διάλεξή του είχε αναφορά στη διδακτορική διατριβή που έκανε πρόσφατα και είχε θέμα: “Εθνικές Ταυτότητες: – Διλήμματα και προοπτικές. Η Υπόθεση Μελετίου Τυπάλδου & των Ελλήνων της Βενετίας τον 17ο αιώνα”.   

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ρουσόπουλος διερεύνησε το περιεχόμενο και τη σημασία της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, τους κινδύνους και τις περιπέτειες  που πέρασε στην οριστική  διαμόρφωσή της. Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στην Ελληνική κοινότητα της Βενετίας που ήκμασε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά της σε σχέση για τη διατήρηση του Ορθόδοξου χαρακτήρα της. Όμως οι απειλές και οι κίνδυνοι παραμόνευαν πάντα. Σε έναν από τους κινδύνους  που την απείλησαν αναφέρθηκε στην ομιλία του ο ομιλητής.

%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%ad%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%bc

[Διαβάστε λεπτομέρειες]

Την ομιλία του κ. Ρουσόπουλου τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δημάρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ. Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Λιακόπουλος, ο Διευθυντής Δευτροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Καζταρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπιτόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης κ. Καμπερίδης, ο πρώην Νομάρχης Πιερίας κ. Γ. Παπαστεργίου, ο πρώην Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης και δικαστικός επιμελητής ανηλίκων κ. Δημηνάς και πλήθος κόσμου.

Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Κεραμιδίου «Μακεδονία» υπό την Διέθυνση του κ.Νίκου Πατρή τραγούδησε επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ

%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%89%ce%bd

 

Όλη η διάλεξη βιντεοσκοπήθηκε από την διαδικτυακή www.Pieria.tv

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

banners-pieria-tv-movie_snapshot

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο