ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(05/02/2019)

 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το ρεπορτάζ που έκανε η Pieria.tv για την καταστροφή των κυβόλιθων στον κυκλικό κόμβο Περίστασης Κατερίνης.

Η όψη τού κόμβου ήταν αποκρουστική ενώ η καταστροφή των κυβόλιθων έκρυβε κινδύνους τόσο για τά οχήματα όσο και για πεζούς που τυχόν θα διάβαιναν τον κόμβο.

Η αρμόδια αρχή τού Δήμου Κατερίνης, καθώς βλέπουμε και στα σημερινά μας πλάνα, έστειλε συνεργείο να αποκαταστήσει τις ζημιές, αλλά, [δίχως να μπορούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό τού Δήμου ή των ανδρών τού συνεργείου], η αποκατάσταση έγινε μόνο κατά το ήμισυ τού… ημίσεως τού κυκλικού κόμβου εφόσον μόνο ένα μικρό μέρος τής καταστροφής αποκαταστάθηκε και αυτό με διαφορετικού χρώματος κυβόλιθους όπου η διαφορά και η αντίθεση είναι εμφανής.

Τά άλλα σημεία τής καταστροφής παρέμειναν ώς είχαν με την διαφορά ότι οι κυβόλιθοι, που κάποιοι πολίτες συνέλεξαν και τοποθέτησαν επάνω στον κόμβο να τους παραλάβει ο Δήμος, δεν χρησιμοποιήθηκαν για την αντικατάσταση τού σημείου που τοποθέτησε ο Δήμος κυβόλιθους διαφορετικού χρώματος.

Ο κίνδυνος για φθορά ελαστικών των οχημάτων που πατούν τον κόμβο είναι υπαρκτός, και περισσότερο για βαρέου τύπου οχήματα που αναγκάζονται να καβαλούν τον κόμβο για να συνεχίσουν την πορεία τους, εφόσον, σύμφωνα και με δήλωση τού δημάρχου Κατερίνης κυρίου Σάββα Χιονίδη, οι κόμβοι αυτοί κατασκευάζονται έτσι ούτως ώστε τα μεγάλα οχήματα να περνούν από επάνω τους για να στρίψουν.

Μήπως όμως θα πρέπει κάποτε αυτές τις φθορές να τις αποκαθιστά ο Δήμος όπως υποχρεούται;

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο