«ΜΠΟΧΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» – Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Κατερίνης «I Can’t Breathe». (Συνέντευξη Τύπου-Βίντεο).

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (14-07-2021).

 

Αφόρητη καθημερινή μπόχα σκεπάζει όλη σχεδόν την πόλη της Κατερίνης από την εσκεμμένη ρύπανση στην περιφερειακή τάφρο από γνωστούς επιχειρηματίες που έχουν όνομα και επίθετο.

Οι αρχές του τόπου κωλυσιεργούν στην επίλυση του προβλήματος και οι εν λόγω επιχειρηματίες -που καταγγέλλονται από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών «I Can’t Breathe» στην συνέντευξη τύπου της 13ης Ιουλίου 2021 που έγινε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης-, το γνωρίζουν μάλλον αυτό και εκ του ασφαλούς εξακολουθούν να βρωμίζουν την πόλη μας με την αποπνικτική μπόχα που αναδύουν τα προϊόντα τους και οι ενέργειές τους.

Μετά από το καλωσόρισμα τον λόγο πήρε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας Σημέλα Ελευθεριάδου όπου και ανέπτυξε με στοιχεία το όλο πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας και την προέλευση της που εμφανίζονταν στην γιγαντοοθόνη που υπήρχε στον χώρο.

Σημέλα Ελευθεριάδου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας «I Can’t Breathe».

Μετά το πέρας της παρουσίασης δόθηκε βήμα ερωτήσεων στους δημοσιογράφους και στους πολίτες.

Για τον λόγο ότι τα ελληνικά δικαστήρια αργούν στην εκδίκαση της μήνυσης που κατατέθηκε για την αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών μπόχα, και ακούστηκαν ημερομηνίες όπως το 2023 και το 2025 και… βάλε για να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, ο δημοσιογράφος της διαδικτυακής Pieria.tv Γιώργος Οικονομίδης έθεσε το ερώτημα εάν προτίθεται η Ομάδα να φτάσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να λάβει την απάντηση ότι είναι στις προθέσεις της Ομάδας και αυτή η λύση. Από ελληνικά δικαστήρια δυστυχώς δεν προβλέπεται σύντομη επίλυση.

Όλη η Συνέντευξη Τύπου δημοσιεύεται σε βίντεο από την Pieria.tv

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο