Νέο σκάνδαλο σείει την Καθολική Εκκλησία.

Μοιραστείτε το Άρθρο

$1.5 εκ. για την υπεράσπιση παιδεραστή.

Ο Καθολικός παιδεραστής ιερέας, Robert Bes(Φώτο: Ο Καθολικός παιδεραστής ιερέας, Robert Best).

Η Καθολική Εκκλησία, εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο, με την άρνησή της να αποβάλει από τους κόλπους της τον έγκλειστο παιδεραστή Robert Best ο οποίος το 2011 καταδικάστηκε σε 14 χρόνων και εννέα μηνών φυλάκισης, και την αποκάλυψη ότι διέθεσε για την υπεράσπισή του $1,5 εκ.

Το ποσό αυτό είναι περίπου το ήμισυ εκείνου που διέθεσαν οι Χριστιανοί Αδελφοί (Christian Brothers) προκειμένου να αποζημιώσουν τη σωρεία των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης που διατάραξε την επισκοπή του Ballarat στη Δυτική Βικτώρια.
Ο κληρικός καταδικάστηκε για την κακοποίηση 11 αγοριών, ηλικίας οχτώ μέχρι έντεκα χρόνων τα περισσότερα, στο Ballarat, Box Hill και Geelong, μεταξύ 1966 και 1988.

Παρά τις εγκληματικές του πράξεις και το φοβερό στίγμα που δέχτηκε η Καθολική Εκκλησία εξαιτίας του, ο επίσκοπος των Χριστιανών Αδελφών της Ωκεανίας, Brother Peter Clinch, δήλωσε ότι «είναι πολύ πολύπλοκη και μακρόχρονη διαδικασία η αποβολή κάποιου από τους κόλπους των Χριστιανών Αδελφών».

Ο ίδιος δήλωσε στην Βασιλική Επιτροπή, ότι οι Χριστιανοί Αδελφοί πλήρωσαν $3εκ. περίπου σε 42 αποζημιώσεις που έδωσαν σε επιζώντα θύματα κακοποίησης στο Ballarat, $70.000 περίπου στον καθένα.

Για τον έγκλειστο ιερωμένο θα πει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι έλαβε χώρα: «Γνωρίζω τα εγκλήματα, έχω ακούσει πόσο φοβερά ήταν. Όταν ο Best βγει από τη φυλακή, όποτε συμβεί αυτό, θα είναι γέρος πλέον. Τι κάνεις λοιπόν μ' έναν άνθρωπο πάνω από 80 χρόνων;

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Bill Shorten, ζήτησε η πρώην κεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία και καρδινάλιος στο Βατικανό σήμερα, George Pell, να επιστρέψει στην Αυστραλία, προκειμένου να δώσει εκ νέου κατάθεση στη Βασιλική Επιτροπή που εξετάζει το τεράστιο σκάνδαλο της κακοποίησης παιδιών και ανήλικων από ιερείς και εκπαιδευτικούς της Καθολικής Εκκλησίας.
«Πιστεύω ότι ο George Pell οφείλει να βοηθήσει την Βασιλική Επιτροπή και αν αυτό συνεπάγεται την επιστροφή του στην Αυστραλία, θα πρέπει να το πράξει». Η έκκληση του κ. Shorten έγινε μετά την αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα, ότι ενώ ο καρδινάλιος γνώριζε τις εγκληματικές πράξεις των παιδεραστών, απέφυγε να λάβει τα δέοντα μέτρα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στο Σίδνεϊ, Anthony Fisher, δήλωσε ότι τα θύματα θα πρέπει να έχουν κάθε δικαίωμα να μηνήσουν την εκκλησία, άσχετα με τον ισχυρισμό ότι η εκκλησία δεν είναι νομικό πρόσωπο.
«Πιστεύω ότι η έννοια της δικαιοσύνης θα πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο» τόνισε.

πηγή: neoskosmos.com

************

ΣΗΜΕΙΩΣΗ sporeas.tv:

Και να ήταν μόνον η Καθολική εκκλησία; Μήπως και η Ορθόδοξη πάει πίσω; Καθώς και κάποιες Διαμαρτυρόμενες εκκλησίες;

Ήλθε ονομαστική καταγγελία στην Ιστοσελίδα μας (www.sporeas.tv) για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου από γνωστό καλόγερο σε Μοναστήρι (με παιδικές κατασκηνώσεις) στην Βόρειο Ελλάδα. Έχουμε στην διάθεση μας τις μηνυτήριες αναφορές και τα εισαγγελικά πορίσματα καθώς και βίντεο με την ομολογία του 5χρονου ανήλικου για τις πράξεις του καλόγερου και του συνεργού του ιδιώτη από χωριό της Θεσσαλονίκης, με την συγκατάθεση (άκουσον-άκουσον) της ίδιας της μάνας του η οποία (σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα και του μικρού) εκφόβιζε το παιδί της να μή μιλήσει ειδάλλως θα το τιμωρούσε.

Συνήθως στο διαδίκτυο τέτοιες έρευνες περνάνε «στα ψιλά» γι’ αυτό και έδωσα την υπόθεση σε γνωστή δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, όπου και ερευνάται η υπόθεση αυτή. Εάν κάπου «κολλήσει» (διότι έχει διασυνδέσεις ο καλόγερος με υψηλά ονόματα της πολιτικής και του Δικαστικού Σώματος) τότε δεν θα διστάσουμε την δημοσιοποίηση με τά υπάρχοντα στοιχεία καθώς και νέα που θα προκύψουν.

Άντε στα τσακίδια επιτέλους παλιοκαλόγεροι και παλιοπαπάδες, όσοι βγάζετε το σιχαμερό και διεστραμμένο μένος σας στα αθώα και ανυποψίαστα παιδάκια. Άντε στα τσακίδια επιτέλους, έως ότου σας δούμε στα κάγκελα…!

 

Γιώργος Οικονομίδης.

www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο