«ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…» ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 30/09/2017)

 

Βλέπουμε κάποια Blogs του Νομού Πιερίας να εκθειάζουν το νέο έργο τού Δήμου Κατερίνης με την «Πλατεία Δημοκρατίας» που κατασκευάζει, και καλά κάνουν, διότι τά έργα υπέρ τού δημότη θα πρέπει να τά επαινούμε.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά» στο αναμφιβόλως υπέροχο υπό κατασκευή έργο.

Όλο το έργο γίνεται κάτω από… “αδιαφάνεια”, όπως εμμέσως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Γιώργος Κυριακίδης.

Ο κύριος Κυριακίδης επανειλημμένα ζητά από τον δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη να πληροφορηθεί για το κόστος τής κατασκευής τού έργου, αλλά έως και σήμερα ο δήμαρχος δεν απαντά ευθέως αλλά… πλαγίως, ή κατά την προσφιλή του μέθοδο «μιλάω γενικά, αόριστα τους τριπλάρω και όποιος κατάλαβε κατάλαβε» καταγγέλλει ο κύριος Κυριακίδης.

Ζητάει ο Γιώργος Κυριακίδης από τον δήμαρχο να απαντήσει «πώς γίνεται να εκτελείται ένα δημοτικό έργο που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στον προϋπολογισμό τού Δήμου;» καθώς και «πόσο θα στοιχίσει το έργο στους δημότες;». Απάντηση καμιά από τον δήμαρχο ενώ ο κύριος Κυριακίδης αφήνει υπόνοιες για το όλο εγχείρημα εφόσον ολοκληρωμένη μελέτη τού έργου δεν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση όπως επιβάλλεται από τον κανονισμό.

Ο αντιδήμαρχος κύριος Ντούρος ερωτηθείς δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό τής πόλης ότι τά ερωτήματα τού κυρίου Κυριακίδη θα απαντηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Πώς και με ποιούς κανόνες και τίνος την άδεια (εφόσον δέν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη μελέτη) γίνεται αυτό το έργο τής Πλατείας Δημοκρατίας (ή Πλατείας Ευκαρπίδη, όπως αρέσκονται κάποιοι να την αποκαλούν); Πόσα χρήματα φορολογουμένων διακινούνται και δαπανώνται για ένα έργο (πάρκο), που πιθανόν να μη χρειάζεται εφόσον υπάρχει Πάρκο στην Κατερίνη και μάλιστα αξιόλογο; Εφόσον η μέγιστη ανάγκη τής πόλης είναι οι περισσότερες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, θα μπορούσε κάλλιστα η εν λόγω πλατεία να γίνει ένα μεγάλο δωρεάν ΠΑΡΚΙΝΓΚ. Με χρήματα δικά μας άλλωστε κατασκευάζεται και θα μάς ανήκει.

Δέν θέλουμε να πιστεύουμε πώς υπάρχει οικονομική ατασθαλία στο έργο τούτου, και καλό είναι να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα του κυρίου Κυριακίδη για το κόστος τού έργου για να μήν αιωρούνται υπόνοιες αλλά τα πάντα να είναι φανερά.

Άλλο ένα έργο είχαμε και τά Χριστούγεννα με το Πάρκο τών Χρωμάτων (βλέπε: 1, 2, 3,) όπου διαφημιζόταν για προϋπολογισμό 206.000 ευρώ ενώ έως τώρα δέν έγινε απολογισμός τού έργου, το οποίον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερέβησαν τά έξοδα κατά πολύ τόν προϋπολογισμό, γι’ αυτό και ο Δήμος αποφεύγει έως τώρα να δώσει στην δημοσιότητα τά έσοδα και τά έξοδα.

Να γιατί εφόσον υφίσταται το «ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…» δεν θα πρέπει δίχως έρευνα να εκθειάζεται ένα έργο που δεν γίνεται με «ανοικτά χαρτιά», έως ότου λάβουμε υπεύθυνη απάντηση από τον Δήμο για το ακριβές κόστος τού έργου και αν αυτό το κόστος δικαιολογεί την κατασκευή τού έργου.

Με απλά δηλαδή λόγια:

«Μηδένα πρό του τέλους μακάριζε»

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο