ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ «ΜΜΕ της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ» ΕΝΩ ΣΤΕΡΕΙ ΤO ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ COVID.

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 300 στολών υψηλής προστασίας για το ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Σταμάτησαν να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών λόγω έλλειψης προστατευτικών υλικών.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στις 10:50 το πρωί, το ΕΚΑΒ της πόλης μας δέχθηκε κλήση για μεταφορά ασθενούς με συμπτώματα κορονοϊού και δυστυχώς η υπηρεσία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα του πολίτη. «Σας παρακαλούμε να βρείτε τρόπο να μεταφέρετε τον ασθενή με δικό σας μεταφορικό μέσο στο νοσοκομείο διότι η υπηρεσία μας δεν διαθέτει πλέον προστατευτικά υλικά. Σας ζητούμε συγγνώμη που δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε» ήταν η απάντηση του τηλεφωνικού κέντρου.

Μετά από το παραπάνω περιστατικό επικοινωνήσαμε με το ΕΚΑΒ Κατερίνης. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η παραπάνω πληροφορία και η μεγάλη έλλειψη στοιχειωδών υλικών προστασίας για τους εργαζόμενους, όπως π.χ. οι λευκές φόρμες!

Πριν λίγο, στις 13:00 το μεσημέρι, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τον σύλλογο Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο εξασφάλισαν την προμήθεια 300 στολών υψηλής προστασίας για την μεταφορά ασθενών Covid-19 οι οποίες θα παραδοθούν αύριο το πρωί στο ΕΚΑΒ Κατερίνης για να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας για τις επόμενες 15 μέρες.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αύριο, ίσως βρεθούμε εμείς  στην τραγική αυτή θέση και πληροφορηθούμε ότι κάποιο από τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν μπορεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ανοίξαμε τον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό και καλούμε όλους τους πολίτες να καταβάλουν, ότι μπορεί ο καθένας, έτσι ώστε εντός των επόμενων ημερών να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και μία δεύτερη παραγγελία.

Καπνικός Σταθμός Κατερίνης
IBAN: GR71 0172 2550 0052 5510 1380 536

PIREUS BANK BIC: PIRBGRAA
Αιτιολογία κατάθεσης: ΕΚΑΒ + το ονοματεπώνυμό σας

Οι καταθέσεις και τα τιμολόγια αγοράς θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ομάδας www.otoposmou.gr

Αυτό το διάστημα το ΕΚΑΒ του νομού μας χρειάζεται καθημερινά 30 έως 40 στολές την ημέρα (2 σε κάθε δρομολόγιο) για 15-20 μεταφορές προς το Νοσοκομείο Κατερίνης αλλά για διακομιδές βαρέων περιστατικών προς τη Θεσσαλονίκη. Οι 300 στολές ίσως να εξαντληθούν ακόμη και σε 10 ημέρες!


Μοιραστείτε το Άρθρο