ΞΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤ ΦΑΤΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(04/02/2019)

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι τής Καλλιθέας Πιερίας βλέποντας συνεργείο τού Δήμου Κατερίνης να ξηλώνει την μόνιμη κατασκευή Φάτνης στην πλατεία μπροστά στην Κοινότητα τού χωριού.

Την Φάτνη αυτή την τοποθέτησε εκεί ο τέως πρόεδρος τής Καλλιθέας Βαγγέλης Κήπου όπου έγινε από ανθεκτικό ξύλο καστανιάς που αντέχει τις καιρικές συνθήκες για πολλά χρόνια ενώ πληρώθηκε με χρήματα των κατοίκων τού χωριού και στολιζόταν τά Χριστούγεννα κάθε έτους αντί να κατασκευάζεται νέα Φάτνη κάθε Χριστούγεννα και να δαπανώνται συνεχώς χρήματα.

Ο σημερινός πρόεδρος Καλλιθέας, δάσκαλος στο επάγγελμα, που τοποθετήθηκε στην θέση τού Βαγγέλη Κήπου από τον δήμαρχο Κατερίνης, έστειλε το συνεργείο όπου και κατέστρεψε όλο αυτό το έργο, αντί να το τεμαχίσει αποθηκεύοντας το για να επαναχρησιμοποιηθεί σε κάθε Χριστούγεννα, εάν καθ’ υπόθεσιν ενοχλούσε η κατασκευή τον χώρο εκείνο.

Ειδοποιήθηκε και η αστυνομία για καταστροφή δημόσιας περιουσίας όπου και περιπολικό κατέφθασε στο σημείο για να ερευνήσει την καταγγελία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία αστυνομικού με τον δήμαρχο Κατερίνης, δόθηκε η αιτιολογία απομάκρυνσης τής Φάτνης με προφορική εντολή τού δημάρχου στον πρόεδρο τού χωριού. Αναμένεται μήνυση για την πράξη αυτή κατά τού Δήμου Κατερίνης.

Ο τέως πρόεδρος Καλλιθέας κύριος Βαγγέλης Κήπου μιλάει στην κάμερα μας για το συμβάν ενώ αυτοκίνητο τού Δήμου κατέφθασε στην πλατεία να απομακρύνει την ξυλεία τής Φάτνης.

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη, να γνωρίζουμε και την θέση τού Δήμου, και ο δήμαρχος μού δήλωσε ότι η κατασκευή τής Φάτνης απομακρύνθηκε με σκοπό να επανατοποθετείται και πάλι κάθε Χριστούγεννα ενώ δεν γνώριζε ότι καταστράφηκε εντελώς με την ξυλεία να απομακρύνεται. Επίσης η βάρκα που στόλιζε την πλατεία απομακρύνεται λόγω φθοράς.

Πέραν τούτου όμως, άλλη μια καταγγελία μάς έγινε την ίδια στιγμή, για την σημαία τής Μακεδονίας που υπήρχε ανάμεσα στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή στους ιστούς μπροστά στην Κοινότητα. Η Μακεδονική σημαία απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε με σημαία τού Δήμου Κατερίνης.

Ακούμε και πάλι στο παραπάνω βίντεο τον κύριο Κήπου να μας μιλάει γι’ αυτό.

Όσο για την Μακεδονική σημαία, ο δήμαρχος μού δήλωσε ότι ανέκαθεν μπροστά στα δημοτικά κτήρια υπάρχουν τρείς σημαίες, Ελληνική, Ευρωπαϊκή και η σημαία τού Δήμου. Για την Μακεδονική που απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε με την σημαία τού Δήμου, ο δήμαρχος δεν το γνώριζε. Υπερασπίστηκε μάλιστα την θέση τού Δήμου αλλά καί του ιδίου για το Μακεδονικό ζήτημα, λέγοντας μου ότι η δράση του υπέρ τής Μακεδονίας, τόσο στις πλατείες όσο και από παλαιότερες δηλώσεις του, συνηγορούν υπέρ τής αλήθειας ότι δεν έγινε -εάν έγινε- απομάκρυνση τής Μακεδονικής σημαίας επί προφάσει. Πέραν τούτου ο δήμαρχος μου υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία του αλλά και των δημοτικών συμβούλων αποφασίστηκε η νέα πλατεία Δημοκρατίας στην περιοχή Ευκαρπίδη να μετονομαστεί σε Πλατεία Μακεδονίας.

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο