ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ – ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ».

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(24-10-2019)

 

Μεγάλο αγώνα δίνει μια μητέρα Αλβανικής καταγωγής για να ξαναφέρει τον γιό της στην Ελλάδα.

Η κυρία Βασιλική (BALLIU VASILIKA), ώς έσχατη ελπίδα, εφόσον κτύπησε πολλές πόρτες που τις βρήκε ασφυκτικά κλειστές, ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου ζητώντας να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές και δώσουν λύση.

Ο γιός της, 34 ετών σήμερα, ζούσε στην χώρα μας για 28 χρόνια. Είναι παντρεμένος στην Ελλάδα και έχει δύο παιδιά γεννημένα στην Ελλάδα όπου το δεύτερο είναι νεογέννητο ενός μηνός και γεννήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Κάποια στιγμή χρειάστηκε ο γιός τής Βασιλικής να επιστρέψει για λίγο στην Αλβανία να συλλέξει κάποια έγγραφα. Στην επάνοδο του στην Ελλάδα τού απαγορεύτηκε η είσοδος ώς παράνομος. Από τότε άρχισε το δράμα τής οικογένειας.

Το αιτιολογικό τής «παρανομίας», σύμφωνα με την καταγγελία τής κυρίας Βασιλικής, είναι πως τά έγγραφα παραμονής τους στην Ελλάδα ήταν πλαστά. Η υπόθεση έφτασε στην Δικαιοσύνη όπου το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης απεφάνθη για την γνησιότητα των εγγράφων και αθώωσε την οικογένεια.

Παρόλα αυτά όμως στον γιό τής κυρίας Βασιλικής δεν του επιτρέπεται να μπεί και πάλι στην Ελλάδα με συνέπεια να μην επανενωθεί με την οικογένεια του ούτε να μπορεί να δεί το νεογέννητο κοριτσάκι του.

Ο αγώνας τής οικογένειας συνεχίζεται ευελπιστώντας ότι η δημοσιοποίηση από την διαδικτυακή Pieria.tv (εφόσον άλλα κανάλια, στα οποία απευθύνθηκε η μητέρα, αδιαφόρησαν) θα αναγκάσει τούς αρμόδιους να επανεξετάσουν την υπόθεση της για μια τελική απόφαση.

Πέραν τούτου όμως, η κυρία Βασιλική κατήγγειλε ότι στην προσπάθεια της να βγάλει αστυνομική ταυτότητα, εδώ και 1.5 χρόνο, τής λένε από το Τμήμα Αλλοδαπών Κατερίνης ότι δεν διαθέτουν χαρτί εκτύπωσης για ταυτότητα με συνέπεια να ταλαιπωρείται η γυναίκα άνευ προηγουμένου.

Στο βίντεο τής συνέντευξης μιλάει η κυρία Βασιλική στον Γιώργο Οικονομίδη για όλη την ταλαιπωρία τής οικογένειας.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο