Η ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

Δεν πέρασε καιρός από τότε που δημοσίευσα κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων καλού συναδέλφου από γνωστή εφημερίδα, και πάλι υπέπεσε στην αντίληψή μου δεύτερο κρούσμα. Αυτή την φορά το «θύμα» είμαι εγώ.

Διάβασα άρθρο στο μπλόγκ Λευτεριά, να το υπογράφει κάποιος Ντάμπος Νίκος, όπου και μεταξύ των φωτογραφιών υπάρχει και μια αεροφωτογραφία με το ημιτελές πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης. Η φωτογραφία αυτή πάρθηκε σε στοπ καρέ από δικό μου βίντεο που φιλοξένησα σε ρεπορτάζ μου.

Αυτό που έκανε ο αρθρογράφος, ήταν να πάρει στοπ καρέ από το βίντεό μου, το οποίον περιέχει το σήμα του καναλιού μου επάνω αριστερά καθώς και το σούπερ από κάτω με την απαραίτητη περιγραφή. Ο κύριος αυτός επεξεργάστηκε στο Photoshop το καρέ και αφαίρεσε το λογότυπό μου και το σούπερ (ομολογώ πως εγώ τεχνικά έχω μεσάνυχτα για κάτι τέτοιο), και έτσι την παρουσιάζει ώς δική του φωτογραφία. Αυτό είναι περίσσιο θράσος και ποινικά κολάσιμο.

Ας δούμε όμως του λόγου το ασφαλές.

Βλέπουμε το δημοσίευμα στην «lefteria.blogspot.gr» ώς έχει:

ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΚΛΕΜΕΝΗ ΑΠΟ LEFTERIA BLOGSPOT-3

ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΚΛΕΜΕΝΗ ΑΠΟ LEFTERIA BLOGSPOT-1a

Στην συνέχεια δημοσιεύω το δικό μου στοπ καρέ από το βίντεό μου:

ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΚΛΕΜΕΝΗ ΑΠΟ LEFTERIA BLOGSPOT-4

Ας δούμε τώρα κάποια τυχαία επίμαχα σημεία που μαρτυρούν την κλοπή:

Η φωτογραφία του Ντάμπος Νίκος που διέγραψε το λογότυπό μου, όπου σε κόκκινο κύκλο σημάδεψα σημεία αναγνώρισης:

ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΚΛΕΜΕΝΗ ΑΠΟ LEFTERIA BLOGSPOT-2

ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΚΛΕΜΕΝΗ ΑΠΟ LEFTERIA BLOGSPOT-3

Ακολουθεί η δική μου αυθεντική φωτογραφία με το λογότυπο σε στοπ καρέ όπου και έκανα βίντεο με το Drone της www.Pieria.tv:

ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΚΛΕΜΕΝΗ ΑΠΟ LEFTERIA BLOGSPOT

ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ;

Κάποτε θα πρέπει να μάθουν κάποιοι, ότι με τον κόπο και τον μόχθο του άλλου δεν μπορούν να επωφεληθούν «κτίζοντας» όνομα, αλλά, όπως δήλωσε και ο καλός συνάδελφος Μιχάλης Κανταρτζής από την pierikialithia.blogspot.gr, που του έκλεψαν την φωτογραφία του οι «ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ», εάν μας ζητήσετε κάποιο υλικό μας που το χρειάζεστε για άρθρο σας, ευχαρίστως θα σας εξυπηρετήσουμε και δίχως το λογότυπό μας, όπως πιστεύω πως πιθανόν να κάνετε και εσείς για εμάς. Το να προβείτε σε τέτοιου είδους κλοπή, δεν αρμόζει στην δημοσιογραφική δεοντολογία και σε μιά μικρή πόλη όπως η Κατερίνη, και κατά συνέπεια γίνεται φανερή η πράξη σας με αποτέλεσμα τον διασυρμό.

Εάν σε φωτογραφία δεν υπάρχει υπογραφή, την χρησιμοποιούμε ελεύθερα από το διαδίκτυο, όπως κάνω και εγώ και τόσοι άλλοι για να “γεμίσουμε” τα άρθρα μας και αν υπάρχει δέν την διαγράφουμε. Όταν όμως με δόλο επεξεργαζόμαστε εργασία άλλου κάνοντας την δική μας, τότε υπάρχουν και συνέπειες.

Ας το κλείσω προσωρινά εδώ, αναμένοντας έστω και την τυπική συγνώμη και αναγνώριση από τον αρθρογράφο που φιλοξένησε η Λευτεριά.

************************

Σημείωση: Μετά από επιστολή που μας απέστειλε ο αρθρογράφος κ. Ντάμπος Νίκος και με την σχετική του επεξήγηση, διαπιστώθηκε ότι δέν υπήρχε δόλος με την επίμαχη αεροφωτογραφία και κατά συνέπεια λήγει εδώ το θέμα. Τελικά η φωτογραφία αποσπάσθηκε με cropping (κάτι που δέν είναι πρέπον και αυτό) από την παρακάτω φώτο που δημοσιεύθηκε σε άρθρο μας:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ (4).Movie_Snapshot

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

BANNER Κατασκευές.Movie_Snapshot (3)

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο