ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη.

Φίλοι και φίλες, Σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου του έτους 2015, και ώρα 10.40 έως 12.48, έλαβε χώρα η ολική έκλειψη ηλίου, όπου η σελήνη βρέθηκε ανάμεσα στον ήλιο και την γή.

Από την Ελλάδα δεν μπορούσε να γίνει ορατή η ολική έκλειψη, ενώ ώς ολική ήταν  ορατή στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα νησιά Φερόε και την Ισλανδία.

Την μερική έστω ορατή έκλειψη του ηλίου από τον ελληνικό ουρανό, ήλθε να την δυσχεράνει και η έντονη συννεφιά που επικρατούσε τις ώρες εκείνες. Μια συννεφιά δηλαδή που υπάρχει εδώ και 20 ημέρες στην Βόρεια Ελλάδα όπου και μας έχει κυριολεκτικά ψυχοπλακώσει η έλλειψη ηλιοφάνειας.

Πέραν τούτου όμως, εκμεταλλευόμενος τα μικρά παράθυρα που ανοίχθηκαν αυτή την ημέρα στον συννεφιασμένο ουρανό της Κατερίνης, προσπάθησα να καταγράψω μέρος του φαινομένου αυτού. Ελλείψει όμως ειδικών φίλτρων που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, διότι είναι επικίνδυνο δια γυμνού οφθαλμού να κοιτάμε τον ήλιο, προχώρησα στον παλιό παραδοσιακό τρόπο που γνωρίζαμε από παιδιά. Με την φλόγα ενός κεριού να ακουμπά ένα γυαλί, μαύρισα ένα μέρος του και με αυτό υποβοήθησα την κάμερα να μου δώσει το αποτέλεσμα που θα δούμε.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Φιλικά,

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

************

Διαδικτυακές παραγωγές ποικίλων θεμάτων με Ρεπορτάζ, Ειδήσεις, Μουσική, Κοινωνία, Ταινίες, κ.ά. από την www.sporeas.tv

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας.


Μοιραστείτε το Άρθρο