ΟΥΡΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (17-04-2020)

 

Σε γνωστό Ορθόδοξο Ναό τής Κατερίνης, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, αρκετοί πιστοί θέλησαν να παραβούν τα μέτρα που απαγορεύουν τους πολίτες να εισέρχονται στις εκκλησίες αυτές τις ημέρες, εξ’ αιτίας τού Κορωναϊού που τον «βαφτίσανε» ώς πανδημία, και πηγαίνουν για προσκύνηση στον Ναό.

Πρόσφατη είναι η υπόθεση τού ιερέα σε εκκλησία στο Κουκάκι Αθηνών όπου κοινώνησε από την πλαϊνή πόρτα τού ναού ένα μικρό παιδάκι στην αγκαλιά τού πατέρα του και αμέσως έπεσαν τά τηλεφωνήματα στην αστυνομία όπου και έσπευσε στο σημείο με εντολή εισαγγελέα να συλλάβει τον παπά, λες και ήταν… εγκληματίας!!!

Εδώ στην Κατερίνη, οι ιερείς λειτουργούν κανονικά στον εν λόγω ναό, με ανοικτές για τους πιστούς πόρτες, με συνέπεια πιστοί να συρρέουν στον αύλειο χώρο και να εισέρχονται από τις πλαϊνές πόρτες, όπου από την δεξιά μπαίνουν, ανάβουν το κερί τους, προσκυνούν και βγαίνουν από την αριστερή πόρτα. Το καλό, εάν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι ότι κρατούν κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους και με σειρά μπαίνουν στον ναό. Πώς να πας ενάντια όμως στο θρησκευτικό συναίσθημα;

Ενημερώθηκε η αστυνομία για το συμβάν αυτό και άνδρες τής Ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στον ναό για τα περαιτέρω.

Επιβεβαίωσαν μάλιστα και παράβαση ενώ ο κόσμος απτόητος εξακολουθεί να πηγαίνει στον ναό.

Σε τέτοια περίπτωση, επόμενο είναι να δυσαρεστούνται τά άλλα Χριστιανικά δόγματα στην Κατερίνη, όπως Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί, Αντβεντιστές ώς και αυτοί οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά που δεν μπορούν να πράξουν αναλόγως όπως οι Ορθόδοξοι αυτοί που αψηφούν τα μέτρα απαγόρευσης και πηγαίνουν στους ναούς τους.

Ομάδες ΔΙΑΣ εποπτεύουν τους χώρους όπως και άλλα σημεία τής πόλης για να υπάρχει μια τάξη στις δύσκολες αυτές ημέρες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ότι οι άνδρες αυτοί εκτελούν εντολές ανωτέρων και παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι, όπως συνομίλησα μαζί τους και μου είπαν, προσπαθούν να είναι φιλικοί με τους πολίτες ενώ αναμένουν από τους πολίτες και την ανάλογη συμπεριφορά προς το άτομο τους.

Σε μια μικρή πόλη άλλωστε ζούμε αμφότεροι.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο