«ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ» ΗΤΑΝ ΚΑΙ… ΠΕΡΑΣΕ! ΞΕΘΩΡΙΑΣΕ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ 3D ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (11-03-2020)

 

Πολύς λόγος έγινε για την περιβόητη διάβαση πεζών στην Κατερίνη (βλέπε ΕΔΩ) ώς τρισδιάστατη (3D) εικόνα που θα ανάγκαζε τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα.

Μετά από λίγες ημέρες όμως από την δημιουργία του, η διάβαση ξεθώριασε και απόμεινε μόνο η… «όρεξη».

Με ένα λιτό κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Γιώργος Φουστάνης περιγράφει την κατάσταση στην οποίαν επήλθε το φαντασμαγορικό έργο τού Δήμου Κατερίνης.

Γράφει λοιπόν ο φίλος Γιώργος:

«Τελικά η τριών διαστάσεων (3D) διαγράμμιση διαβάσεων ήταν μια απλή & φθηνή πομφόλυγα (φούσκα) ερασιτεχνικής επικοινωνιακής πολιτικής.

Βγάλατε τρεις φωτογραφίες, στείλατε και ένα δελτίο τύπου και ξαφνικά και ως δια μαγείας κάνατε διαβάσεις τριών διαστάσεων.

Όμως με τσιμεντόχρωμα ή πλαστικό χρώμα δεν γίνεται δουλειά. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες. Μέσα σε λίγες ημέρες ξέβαψε και ξεθώριασε το βάψιμο. Τζάμπα λεφτά και εργατοώρες ξοδεύετε. Και ο κόσμος που τα βλέπει σας σχολιάζει και σας λοιδορεί.

Οι αντίστοιχες διαβάσεις σε άλλες πόλεις γίνονται με ειδικές ελαστικές μεμβράνες, κρατάνε και διακρίνονται εμφανέστατα για χρόνια. Στη διασταύρωση καρμανιόλα, Βασιλείου Β’ και Αγίας Παρασκευής, άλλο ένα τροχαίο σήμερα. Υπήρξε ημέρα που έγιναν και 7 συγκρούσεις οχημάτων. Και εκεί συνεχίζετε την ίδια πολιτική. Από τη μια μεριά τα πλαστικά κολωνάκια έφυγαν όπως και τα καρφωμένα στην άσφαλτο ανακλαστικά. Από την άλλη έμειναν τα κολωνάκια είχαν όμως ξεκαρφωθεί τα ανακλαστικά. Και δεν πέρασαν ούτε 20 ημέρες.

Σήμερα συνεργείο ξανατοποθετεί νέα ανακλαστικά, ελπίζω να μην ξεκαρφωθούν και αυτά σε ένα μήνα, γιατί σαφώς κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Δεν είναι βέβαια αυτή η λύση για τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο μέρος. Μέχρι να ορίσετε κάποιον αρμόδιο φορέα να κάνει μια πραγματογνωμοσύνη και έρευνα για το πώς πρέπει να δοθεί λύση, βάλτε και στις δύο οδούς κίτρινο παλλόμενο σηματοδότη ή μονοδρομείστε τις οδούς. Διαφορετικά θα σας ευγνωμονούν τα φανοποιεία, τα καταστήματα ανταλλακτικών και οι λαμαρινάδες του νομού.

Ακούγεται κ. Δήμαρχε, αγαπητέ φίλε Κώστα, πως κάποιοι, αν και βολεμένοι άρχισαν τις παρεΐστικες συσκέψεις, συναθροίσεις και πολιτικές. Λένε πως δεν διοικείτε εσείς τον δήμο. Ετοιμάζονται λέει για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Εν ανάγκη στείλε από εκεί που μάζεψες όλους τους άσχετους και αδιάφορους, που το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν και να υπονομεύουν, ίσως άθελά τους, την πολιτική σου. Κάποιοι παίζουν το ρόλο των Σειρήνων.

Ήδη άρχισε ο ψίθυρος και τα αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που σε εμπιστεύτηκαν στις δημοτικές εκλογές και που είναι πικραμένοι και προβληματισμένοι για το πρώτο εξάμηνο της δικής σου διοίκησης».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ…!

(Φωτογραφίες τού Δήμου Κατερίνης)

(Φωτογραφίες Γιώργου Φουστάνη)

Αυτό που εγώ θέλω να υπενθυμίσω, είναι το κακής ποιότητας χρώμα που βάφουν τις διαβάσεις πεζών όπου σε μια εβδομάδα το πολύ ξεθωριάζουν επιβαρύνοντας έτσι οικονομικά τον δημότη, εφόσον πάλι και πάλι αλλά και πάλι το ίδιο βιολί με τις διαγραμμίσεις δίχως να φέρνει το ποθητό αποτέλεσμα. Άραγε δεν πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ασχοληθούν κάποιοι υπεύθυνοι και να κάνουν το έργο τους όπως τα πολιτισμένα κράτη που τέτοιες εργασίες κρατούν και διαρκούν χρόνια και χρόνια;

Εννοείται πως κάτι τέτοιο το επεσήμανα παλαιόθεν και επί δημαρχίας Σάββα Χιονίδη, ο οποίος παραπλανητικά διατυμπάνιζε σε κάποια συνέντευξη τύπου ότι επιτέλους βρήκε ανεξίτηλα χρώματα για τις διαβάσεις και διαγραμμίσεις που θα διαρκούν χρόνια. Αμ δε…!

 

www.Pieria.tv – 2020


Μοιραστείτε το Άρθρο