Ο Δήμος Κατερίνης ασφαλτοστρώνει αυλή ιδιωτικού Γηροκομείου και έδρας ΜΚΟ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (15-05-2020)

 

Εκ πρώτης όψεως δείχνει να είναι καλό μια καθαρή και ασφαλτοστρωμένη αυλή ενός γηροκομείου. Δεν παύει όμως να εγείρονται κάποια εύλογα ερωτήματα από τους δημότες.

Ο Δήμος Κατερίνης, χρησιμοποιώντας χρήματα φορολογουμένων δημοτών, έκανε ασφαλτόστρωση στον αύλειο χώρο τού ιδιωτικού γηροκομείου τής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, όπου στον χώρο εκείνο υπάρχει και το σχολικό κτήριο τής συγκεκριμένης εκκλησίας.

Σχόλια δημοτών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κάνουν λόγο για παραμέληση άλλων σημείων της πόλης που ανήκουν στον Δήμο, και δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως είναι το γηροκομείο των Ευαγγελικών. Για παράδειγμα, γράφουν ότι, το 5ο Δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται κοντά στο Ευαγγελικό γηροκομείο, για δεκαετίες έχει αυλή με τσιμεντοχάλικο όπου τα παιδάκια πέφτουν και κτυπούν στα διαλείμματα που παίζουν. Έγιναν επανειλημμένες αιτήσεις στον Δήμο για ασφαλτόστρωση του σχολικού εκείνου χώρου αλλά ο Δήμος έως και σήμερα αδιαφορεί δίδοντας προτεραιότητα σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Τί ειρωνεία!!!

Επίσης, καταγγέλλεται ότι, συνοικιακά γήπεδα, που ανήκουν στον Δήμο, παραμένουν εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα, παρ’ όλα αυτά για το ιδιωτικό γηροκομείο έσπευσε ο Δήμος με τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Νταντάμη να ασφαλτοστρώσουν μια ιδιωτική επιχείρηση.

Πέραν τούτου, η συγκεκριμένη ασφαλτόστρωση βολεύει και την ΜΚΟ Περιχώρησις τής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης εφόσον δηλώνει ως έδρα την διεύθυνση αυτή και σταθμεύει τά μαύρα VAN τής οργάνωσης για τους λαθρομετανάστες στον χώρο εκείνο.

Άρα, ασφαλτοστρώθηκε με χρήματα φορολογουμένων ο χώρος ιδιωτικού γηροκομείο και μιάς ΜΚΟ για λαθρομετανάστες!

Δελτίο Τύπου τού Δήμου Κατερίνης, συνοδευόμενο από την παρακάτω φωτογραφία, αναφέρει τά εξής:

Αίτημα πολλών ετών η ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Γηροκομείο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης. Μετά την κοινή δέσμευση τόσο του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου όσο και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Νταντάμη, το έργο υλοποιείται αυτές τις μέρες με συνεργεία του Δήμου.

Τις ευχαριστίες του στη δημοτική αρχή μετέφερε ο Αιδέσιμος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γιάννης Υφαντίδης, ενώ ο Δήμαρχος Κατερίνης τόνισε, ότι, η κάθε γειτονιά και κάθε συνοικία της πόλης αποτελούν βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης.

Τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γ.Νταντάμης έχουν θέσει κοινό πλαίσιο δράσης στην κατεύθυνση αυτή, το οποίο ακολουθείται απαρέγκλιτα. «Η ισχύς εν τη ενώσει και μόνη μας μέριμνα να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε στους δημότες», κατέληξε ο δήμαρχος Κατερίνης Κ.Κουκοδήμος.

Από δεξιά προς αριστερά: Γιώργος Νταντάμης, Κώστας Κουκοδήμος, Γιάννης Υφαντίδης.

Τέλος, απορίες δημοτών εκφράζονται ώς εξής: Μήπως η ίδια η Ευαγγελική Εκκλησία αδυνατούσε οικονομικά να ασφαλτοστρώσει έναν δικό της επιχειρηματικό χώρο εφόσον η φιλοξενία ηλικιωμένων στο γηροκομείο κοστίζει ουκ ολίγα ευρώ μηνιαίως;

Μήπως όμως βολεύει τον Δήμο και τον δήμαρχο μας μια τέτοια… προσφορά; Στις εκλογές θα γίνει μνεία τής προσφοράς αυτής στους εκκλησιαζομένους και… οι ψήφοι είναι πάντοτε πολύτιμοι!

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο