Παραλιακό μέτωπο δεν είναι μόνο η Ολυμπιακή Ακτή κύριοι τού Δήμου Κατερίνης.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (25-05-2020)

 

[Πληθώρα Φωτογραφιών]

Όπως «η Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα», σύμφωνα με την παλαιά πολιτιστική εκπομπή της ΕΡΤ, έτσι και «το Παραλιακό μέτωπο δεν είναι μόνο η Ολυμπιακή Ακτή» κύριοι του Δήμου Κατερίνης.

Με αφορμή δελτίο τύπου τού Δήμου για την κοπή των χόρτων στο Παραλιακό μέτωπο, επισκέφθηκα την Παραλία, από Γρέβενη (Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας) έως και την Ολυμπιακή Ακτή, για καταγραφή τού έργου τής κοπής των χόρτων. Τί το… ήθελα!!!

Προτού… «βγάλουμε καπνούς», ας δούμε το Δελτίο Τύπου τού Δήμου Κατερίνης:

Δήμος Κατερίνης: Καθαρισμός & κόψιμο των χόρτων στο παραλιακό μέτωπο & στον αστικό ιστό.

Με το ανθρώπινο δυναμικό, τα τεχνικά μέσα και υλικά, που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση των λειτουργιών της συντήρησης των χώρων πρασίνου κ.α. κοινόχρηστων χώρων και με την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη, στο παραλιακό μέτωπο επικεντρώνονται σήμερα, οι εργασίες των συνεργείων της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Πρασίνου.

Ειδικότερα, τα συνεργεία προχώρησαν στην αποψίλωση της ανεπιθύμητης βλάστησης στα ερείσματα των οδών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στην τοποθεσία «Γρέβενη», στη  Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας, σε όλες τις πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Τ.Κ. Παραλίας, στον Κορινό (σχολείο), στην Ολυμπιακή Ακτή κ.ο.κ.

Παράλληλα, έγινε και πότισμα δέντρων στην παραλιακή ζώνη, ενώ εργασίες συντήρησης του πρασίνου είναι σε εξέλιξη, στην Αστική Σχολή και στην οδό Μαλέα (Σιδηροδρομικός Σταθμός) αντίστοιχα.

Διαβάζουμε λοιπόν να σημειώνει στην δήλωσή του ο κος Τσιουκάνης, ότι: «Στόχος μας να διασφαλίζουμε καθημερινά και συστηματικά στην Παραλιακή ζώνη, καθώς και στο σύνολο του Δήμου, τη βελτίωση της εικόνας των υφιστάμενων χώρων πρασίνου. Εν όψει της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής διαθέσαμε μηχανήματα και προσωπικό, ενώ προχωράμε αποτελεσματικά και συνεχίζουμε σταδιακά, στον πλήρη καθαρισμό του παραλιακού μετώπου από χόρτα κ.ο.κ.».

Εφόσον ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος καρατόμησε τον φίλο του Βαγγέλη Κήπου από την αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος και στην θέση του τοποθέτησε τον νεοεισερχόμενο στην παράταξη Κουκοδήμου Κώστα Τσιουκάνη, προερχόμενος από την παράταξη Σάββα Χιονίδη, ευλόγως τίθενται διάφορα ερωτήματα στον νέο αντιδήμαρχο Πρασίνου.

Επειδή είναι τόλμη να υποστηρίζει κάποιος τα όσα… αστήρικτα, γι’ αυτό θα πρέπει να παίρνει και την απάντηση. Θα δούμε εάν ισχύει ότι ο νέος αντιδήμαρχος Πρασίνου ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του ή όχι, και στο τέλος ας το αναλογιστούν οι αρμόδιοι.

«… με την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη, στο παραλιακό μέτωπο επικεντρώνονται σήμερα, οι εργασίες των συνεργείων της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Πρασίνου», μας λέει το δελτίο τύπου τού Δήμου, υπογραμμίζοντας μάλιστα την λέξη «επίβλεψη» από τον κο Τσιουκάνη. Είναι όμως έτσι; Να δούμε λοιπόν τί συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός μου; Όρεξη να έχετε να βλέπετε…!

Σχεδόν καμιά εργασία στην Παραλία Κατερίνης, ούτε «σε όλες τις πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Τ.Κ. Παραλίας» όπως λέει το Δελτίο, διότι για τις πλατείες Παραλίας μιλούν οι φωτογραφίες μου αποδεικνύοντας του λόγου το ασφαλές.

Αυτές είναι οι καθαρισμένες πλατείες Παραλίας κύριε Τσιουκάνη;

Πρίν από την Παραλία ας δούμε και την «αποψίλωση της ανεπιθύμητης βλάστησης στα ερείσματα των οδών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στην τοποθεσία «Γρέβενη», στη  Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας», που επίβλεψε ο νέος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης!

Ποια είναι λοιπόν η αποψίλωση στην «Γρέβενη» κύριε Τσιουκάνη;

Άρα μπορούμε να αντιπαραβάλλουμε το δικό μου ρεπορτάζ με τις δικές σας εργασίες.

Επίσης: Η Παραλία μάλλον δεν λογίζεται ώς Παραλιακό Μέτωπο από την νέα Δημοτική Αρχή, και λέω νέα διότι καί από την παλαιά Δημοτική Αρχή τού Σάββα Χιονίδη δεν λογιζόταν η Παραλία Κατερίνης ισότιμη με την διπλανή Ολυμπιακή Ακτή, σύμφωνα με την εγκατάλειψη της και την προτίμηση στην Ο.Α.

Στην συνέχεια θα δούμε την διαφορά των δύο αυτών τοποθεσιών, της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής.

Επόμενο είναι ότι οι δημότες αναρωτιούνται για το εξής: Ποιοι από τον Δήμο έχουν επιχειρήσεις στην Ολυμπιακή Ακτή και όχι στην Παραλία, και κατά πόσον επηρεάζει αυτό στην προτίμηση περιποίησης περισσότερο της Ολυμπιακής Ακτής και όχι τόσο της Παραλίας;

Δημοτικοί χώροι τής Παραλίας Κατερίνης όπως τους απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μου.

[Άκοπα χόρτα, εγκατάλειψη και απότιστα δέντρα]

Δημοτικοί χώροι τής Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης όπως τους απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μου.

[Εμφανής η διαφορά προτίμησης από την Παραλία Κατερίνης]

Τέλος, εάν δεν ευσταθούν αυτά τα φωτογραφικά στοιχεία μου, ευχαρίστως θα φιλοξενήσω την θέση τού Δήμου Κατερίνης.

Αποσκοπούμε στο καλό τής πόλης μας και του Νομού και κατά συνέπεια αναμένουμε σωστά έργα από τον Δήμο και κάθε άλλη Αρχή, ενώ παράλληλα συνεχώς θα αναδεικνύω τυχόν κακώς κείμενα δίχως να εξαρτώμαι από κανέναν, όπως κάποιοι άλλοι εξαρτώνται από… εξαρτημένες… εξαρτήσεις.

Χμμμ, Τί είπα τώρα…!

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο